Kbely si náskok udrží, naopak Bohnice letos sestoupí, říká hráč 21. kola Matyáš Petr z FK Řeporyje

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz!
Je to znovu hráč FK Řeporyje, krajní bek Matyáš Petr. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Již po páté v řadě vyhrál hráč FK Řeporyje, prozradíte, kolik už se jen za tato vítězství vybralo do kasy?
Nejsem pokladník, takže přesnou částku nevím, ale určitě je to pěkná částka do klubové kasy, která na konci přispěje na pořádnou oslavu (směje se).
Zatím to však nikdy nebyl stejný hráč, motivuje vás soutěž o hráče kola a myslíte, že se tam chtějí spoluhráči dostat? Bavíte se o tom v kabině, kdo by to třeba mohl být příště?
Určitě je to dobrá motivace jak pro mě, tak pro všechny z týmu. Pokud se dostanete do soutěže nejspíše jste v zápase podal dobrý výkon a to věřím chce každý. V kabině po zápase se hodně mluví o tom kdo by mohl být další.
Každopádně u vás to mělo pozitivní efekt, dva góly z pozice obránce, přibližte čtenářům zápas.
Rozhodně jsem za góly rád, z pozice obránce nedávám góly nějak často takže mám z každého gólu radost, navíc pokud je to zápas jako proti Slivenci, kdy přispějete k obratu a výhře. K zápasu bych řekl, že první poločas se nám vůbec nepovedl, nedařilo se nám vytvářet si nějaké šance, byli jsme bez pohybu a nebyli si schopni nahrát. O poločase nám bylo jasné, že musíme něco změnit. V kabině se ujal slova Petr Vosmík, který udělal pěkně rušno a dodal potřebnou motivaci. Na začátku druhé půle jsme bohužel z odraženého míče dostali druhou branku, ale rychle jsme to hodili za hlavu a podařilo se nám zápas otočit.
Co budete dělat pro to, aby jste zápasy nemuseli otáčet? Nebo je to naopak vaše taktika, nechat soupeře takzvaně čuchnout a pak udeřit?
Určitě to není naše taktika obdržet gól jako první (směje se), ale naštěstí se nám to ve všech zápasech podařilo zachránit, na což ale nemůžeme spoléhat. Určitě musíme zlepšit první půle a dostávat se do vedení jako první, to se pak hraje lépe.
Hrál jste vždy obránce?
Když jsem přišel do Řeporyjí začínal jsem jako levý záložník, občas jsem se podíval i do útoku, ale časem jsem se dostal na levého krajního obránce, což je pozice u které jsem zjistil, že mi sedí nejvíce.
Fotbal se změnil a obránci jsou nyní hodně ofenzivní, nabádá vás k tomu trenér, abyste byl hodně i vpředu? Kdo je váš oblíbený krajní bek?
Trenér nám určitě říká abychom jako krajní obránci doplňovali útok a dostávali se dopředu. Můj oblíbený bek byl Marcelo, i když Realu Madrid nefandím (směje se). Teď to bude nejspíš Joao Cancelo z Barcelony.
Jste ještě mladý, jaké jsou vaše fotbalové ambice?
Určitě bych se chtěl dostat co nejdále. Fotbal v Řeporyjich mě baví a pokud budeme hrát příští sezónu tak dobře jako hrajeme teď, věřím že by tam byla šance na postup do přeboru.
Myslíte si, že Kbely jsou jasným postupujícím nebo mohou ještě ztratit svůj momentálně 11 bodový náskok?
Kbely jsou za mě jasným postupujícím a svůj náskok si dokáží pohlídat.
Kdo naopak podle vás letos sestoupí?
Myslím, že sestupujícím týmem bude Slovan Bohnice.
A aby to nebylo jen o fotbale, kdo vyhraje letošní Survivor?
Survivor už nesleduji tak moc jako minulé řady, ale pokud by to vyhrál Mikýř, bylo by to zajímavé.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.