Martin Tesař - V Lichnově se cítím vždy dobře

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře? Jak jste prožíval hlasování a vyspal jste nějakou odměnu za výhru?
Děkuji. Výhra potěší, ale nijak zvlášť jsem hlasování nesledoval. V úterý mi kluci dali vědět, jak stojím. Samozřejmě nějaká lahev na kličku bude. Příští zápas máme opět doma, tak se to krásně sešlo.
Jak vy sám jste byl spokojený se svým výkonem?
No když se podívám na mou atletickou postavu vrhače koulí, tak musím říct, že jsem hrál na hraně svých fyzických možností, ale jsem spokojený. Musím pochválit i všechny spoluhráče, protože všichni bojovali.
Co výkon týmu. Našel byste na něm nějaké mouchy?
Trenér nám naordinoval bojovnost a to jsme určitě plnili. Výkon týmu byl skvělý – bojovnost a srdíčko. Pro Krnov, který hrál dobře, se stáváme trochu noční můrou. V soutěži s námi jako favorité pravidelně ztrácí body.
Čím vás Krnov nejvíce zaskočil? A který hráč vám dělal nejvíce problémů?
Krnov hrál tradičně dobře. Mají to super poskládané, zkušenější hráči a pak mladí talenti. Běhání s nimi je pro nás starší peklo. Překvapil mě Marek Burian, když se vysunul dopředu, začaly nám krušné chvíle. Je tvrdý, skvělý v soubojích a na balónu. Jdou vidět jeho zkušenosti.
Zápas s Krnovem skončil nerozhodně. Jaký měl vlastně průběh?
První poločas byl vyrovnaný, ale šance patřily nám, bohužel jsme neproměnili. Když pak našemu kapitánovi sjel přímák na kotníček a střela neměla parametry, šlo se do kabin za stavu 0:0. Druhou půli jsme začali hned gólem a pak začala sranda. Krnov si šel za gólem a prakticky celý druhý poločas se to na nás valilo. Remíza je nakonec asi zasloužená, ale vyrovnání mě mrzí. Nechal jsem se strhnout Markem Burianem a podběhl míč. Trochu si vyrovnání vyčítám.
Celý zápas jste odehráli pouze v jedenácti lidech. Jak moc to bylo fyzicky náročné? A jak moc jste si musel hrábnout do svých sil?
Terén byl hrozně těžký. Troufám si říct, že jsem patřil mezi TOP nejtěžší hráče na hřišti a tak to bylo opravdu peklo. Náročné to bylo nejspíš pro všechny, ale nebyla možnost střídání a tak se bojovalo.
Kolik hráčů základní sestavy vám chybělo? A čím byly tyto ztráty způsobeny? A budete už příští zápas mít širší lavičku?
Chyběli nám 3-4 hráči. (Jedno bolavé koleno, nějaká oslavička a dál ani nevím) Více nás bohužel není. A tak si pokaždé řekneme: „Zase málo, ale samí dobří“. Parta je ale dobrá, tak věřím, že to zvládneme.
V zimní přestávce odešel váš kapitán Bartoníček. Jaká je to pro váš tým citelná ztráta? A kdo by měl jeho roli v kabině převzít?
Chybí moc. Nejen jako hráč, ale i jako osobnost do kabiny. Nahradit prakticky nejde, ale snažit se o to musíme my starší. Pořád je s námi v kontaktu a strávil s námi i náročné soustředění. Náročné fyzicky i společensky, tam nám nastínil jeho další kariéru a myslím, že mu nikdo nemá za zlé, že hraje jinde. Těšíme se, až se objeví u nás na SOKOLU.
Popište pro naše čtenáře vaši kariéru.
Od mala kopu do míče. Začal jsem v rodné vesničce, kde se o mé začátky staral taťka a pak se posouval přes Lichnov, Bruntál a Prostějov do Sigmy Olomouc, kde jsem hrál celou dorosteneckou kariéru. Bohužel jsem si zlomil kyčel a prakticky jsem s fotbalem končil. Pak jsem po dlouhé době začal hrát nižší soutěže, a když jsem se rozhodl vrátit z Olomouce zpět domů, přivedl mě Jirka do kabiny v Lichnově. Tady jsem spokojený, sluší se poděkovat všem z vedení za super servis, který máme.
Ve kterém klubu jste se cítil nejlépe a proč? A plánujete zakončit kariéru v Lichnově?
Samozřejmě Sigma Olomouc byla úplně jiná etapa života, ale spokojený jsem teď v Lichnově, mám tu rodinu, domek a kamarády. Když dojdu na SOKOL, cítím se vždy dobře.
Jaké máte koníčky a jak trávíte svůj volný čas?
Svůj volný čas trávím s rodinou a dětmi. Kluk začíná pomalu kopat za Sokol. Užívám si i práce kolem domu, kterých je ještě hromada a ke spokojenosti mé manželky mi chybí pořádný kus. Užíváme si i různé grilovačky a posezení s přáteli – takový hezký život na vesnici.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.