Na Ukrajině je fotbal techničtější, ale český fotbal se hodně zvednul. Říká hráč 18. kola, který má zkušenosti s druhou nejvyšší ligou na Ukrajině. 18.kolo Pražský | 1.A třída sk. B, 2023-2024

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz!
Podruhé za sebou je to hráč FK Řeporyje. Střelec dvou branek, který přispěl k nevídanému víkendovému obratu proti 1999 Praha a hráč, který má zkušenosti s druhou ligou na Ukrajině. Ivan Rusyn.
Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Fanoušci podruhé za sebou rozhodli o tom, že hráčem kola je hráč FK Řeporyje, co na to říkáte?
Hráči v týmu makají na každém tréninku a snažíme se to prodat i v mistrovských zápasech. Velmi nás těší, že nás fanoušci takto hodnotí. Děkujeme našim fanouškům za podporu.
Zatím hrajete zápasy venku, těšíte se až si zahrajete znovu před domácími fanoušky?
Ano, těším se na domácí zápas na domácím hřišti. Vždy cítíme podporu našich fanoušků a už teď je chceme potěšit prvním domácím vítězstvím v jarní sezóně.
Myslíte, že když máte takové fanoušky, kteří na vás chodí v hojném počtu a daří se vám, že byste si zasloužili velké hřiště s umělým povrchem?
Takto velké umělé hřiště je nezbytné pro rozvoj fotbalu v Řepořích pro týmy dospělých i dětí. Umělé hřiště nám umožní zlepšit trénink a dosáhnout vysokých výsledků pro nás všechny.
Jak byste shrnul zápas proti 1999 Praha, kde padlo 10 branek?
Zápas byl pod tlakem! Dali jsme první gól, ale pak jsme inkasovali 4. Ve druhém poločase jsme se vzchopili a hráli agresivněji a odvážněji s vědomím, že když dáme rychlý gól, máme šanci vyhrát. A tak se stalo, vyhráli jsme.
Zažil jste někdy takový obrat v zápase?
Za moji kariéru bylo zápasů dost, ale zápas jako Praha 1999 je vzácnost.
Co se dělo v kabině o poločase, kdy jste prohrávali o 3 branky a kdo měl hlavní slovo?
Po inkasovaných 4 gólech bylo v šatně velké napětí a zoufalství! Trenér a kapitán byli naladěni pozitivně a chystali se na výhru, ale poslední slovo měl Peter Vosmík, který řekl: dokázali nám dát 4 góly, takže my jim je můžeme dát taky! Předvedli jsme týmovou hru a dali dokonce gólů 5.
Dal jste v krásné branky, přibližte je čtenářům.
Soustředil jsem se na hru, pamatuji si, jak jsem dostal míč, věřil ve své schopnosti a dal skvělý gól.
Jak to v kabině vypadalo po zápase?
S výsledkem zápasu byl spokojený celý tým! Píšeme historii řeporyjského fotbalu a tohle byl skvělý fotbalový moment, na který se bude vzpomínat celý život.
Šli jste rovnou slavit?
Kluci šli slavit, já už na to neměl sílu.
Jakou máte v Řeporyjích partu?
Náš tým je velmi přátelský a všichni se navzájem podporují, všichni komunikujeme i mimo fotbal. Po vyhraných zápasech rádi zajdeme společně na večírek.
Jaký sport je na Ukrajině číslo 1?
Fotbal je na Ukrajině mezi lidmi nejoblíbenějším sportem. Před ruskou válkou na Ukrajině jsme měli mnoho profesionálních týmů a fotbalistů. Nyní bylo vše pozastaveno.
Máte zkušenosti s fotbalem na Slovensku a Ukrajině, jak byste porovnal úroveň s fotbalem v Česku?
Ukrajinský fotbal je techničtější a rychlejší, na Slovensku a v Česku zase silovější a fyzičnější. Momentálně si myslím, že český fotbal je lepší než na Ukrajině a na Slovensku.
Jakou nejvyšší fotbalovou soutěž jste hrál?
Hrál jsem druhou ligu na Ukrajině.
Jaký je váš největší fotbalový úspěch a čeho byste chtěl ještě ve fotbale dosáhnout?
Určitě bych chtěl ještě v dresu FK Řeporyje zažít mnoho úspěchů. Nevím co mi život přinese, ale snažím se plnit si své sny.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.