Jan Garba - Chci se dostat ještě do lepší kondice, abych byl týmu ještě platnější

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 1. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k výhře o hráče kola. Jak vy sám jste byl spokojený se závěrečným zápasem?
Děkuji. Škoda jen, že jsme nevyhráli, protože to by byl super konec sezóny.
Co výkon týmu. Co mu chybělo, abyste byl stoprocentně spokojen?
Ke spokojenosti mi chybí jedna branka, pak by to vypadalo jinak. Bohužel poslední tři zápasy jsme remozovali a body spíše ztráceli. Bohužel jsme vždy dostali první branku. My totiž, když dáme první branku, tak pak většinou jasně vyhrajeme. To se nám v posledních třech zápasech nepodařilo.
S jakými taktickými pokyny jste do zápasu šli? A čím vás soupeř nejvíce zaskočil?
Měli jsme být aktivní, napadat soupeře, nenechat ho hrát. Bohužel nás sráží špatná koncovka. Soupeř nás zaskočil bojovností a zkušenosti. Výborně hrál Bartoníček, který to uměl perfektně rozehrávat na útočníky.
Kdo v soupeřově týmu vám dělal největší problémy?
Byl to Zahradník, který nám svým pohybem a rychlostí dělal největší problémy.
Zápas s Lichnovem jste remizovali. Jaký měl zápas průběh? A jste s bodem spokojený, nebo je to pro vás ztráta?
Začali jsme dost aktivně, ale nedokázali jsme proměnit své šance. Pak přišel trest a soupeř skóroval, a pak ještě do poločasu po mém vlastenci podruhé. Druhou půlku jsme začali lépe. Poté, co jsme prohrávali 2:0, tak z nás spadl tlak, a my jsme byli aktivnější. Dokázali jsme rychle vyrovnat. Tlačili jsme pak dál, i když Lichnov občas vystrčil růžky. Nakonci pak mohly rozhodnout oba týmy. Přesto považuji bod nakonec za ztrátu, protože jsme chtěli vyhrát a zůstat v kontaktu s Budišovem.
Jak došlo k nešťastně situaci, při které jste si vsítil vlastní branku?
Na listopad panovalo v sobotu krásné slunečné počasí. Pro fotbal a diváky je to super. Bohužel nízko svítící sluníčko mě oslnilo a já si to nešťastně srazil do vlastní brány.
Za podzim jste vstřelil jako obránce dvě branky. Panuje s tím to spokojenost?
Určitě ano. I když většinou nepočítám s tím, že vstřelím branku, protože jsem obránce. Jsem ale soutěživý typ, takže když jdu do vápna na standardku, tak tu branku chci vstřelit a pomoci svému týmu.
Krnov je v popředí tabulky. Panuje s tím spokojenost? Nebo které body vám chybí k absolutní spokojenosti?
Klubu asi panuje spokojenost. Kdyby jsme ale měli od 4 až 5 bodů více, tak bychom byli v kontaktu s Budišove, a já bych byl spokojenější. To co nám chybí jsou hlavně domácí zápasy, ve kterých jsme remizovali. To jest poslední dva zápasy s Lichnovem a Loučkami, Bohužel jsme v těch zápasech vždy prohrávali a museli jsme dotahovat. Tyto zápasy musíme vyhrávat a získat z nich 3 body.
V létě jste se vrátil po dlouhých letech do Krnova. Jaké pocity jste měl na začátku soutěže?
Určitě je super, když se vracíte do míst, kde jste vyrůstal. Těšil jsem se na to, že budu snad přínosem. Měli jsme navíc oslavu 90 let krnovského fotbalu, a už tam bylo cítit, že Krnov je prostě Krnov.
Hrajete s poměrně mladým týmem. Jak se vám jako nejstaršímu hraje s hráči i o generaci mladšími? A jak se udržujete v kondici?
Není to první mančaft, ve kterém bych byl nejstarší. Takže za mě panuje spokojenost. Na kluky jsem se chodil dívat už před sezónou, takže vím, že kvalita tam je. Navíc nejsem jediný zkušený. Jsou tam ještě Burian a Sklenařík. Tři zkušení a mládí, a myslím si, že toto funguje skvěle. Co se týká kondice, tak díky práci nechodím na tréninky. Mám ale štěstí, že tu fyzičku mám v sobě, a zatím to dávám i bez nějakého velkého tréninku.
Odešel jste z Mokrých Lazců, které letos válí. Nemrzí vás zpětně tento odchod?
Ne nemrzí. Už na jaře jsem avizoval, že budu přestupovat, a taky jsem už i méně chodil na zápasy, ať si kluci na to postupně zvyknou. Mladí aspoň dostanou příležitost, a zkušený mančaft je dokáže podržet, takže tam se musí každý chytit.
Prošel jste poměrně dost kluby. Ve které jste se cítil nejlépe a proč?
Jsou to dva kluby. Krnov, který je pro mě srdeční záležitostí. Pak to jsou Mokré Lazce, ve kterých jsem si vybudoval takové postavení, jako malokdo v týmu.
Je před námi zimní pauza. Jak jí využijete? A jak se budete udržovat v kondici?
Chtěl bych chodit do tělocvičny. Pak doufám, že se změní výroba v práci, a budu mít čas absolvovat zimní přípravu. Tím bych se mohl dostat do lepší kondice a být týmu ještě platnější.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.