Pozičně to šlo, rychlostně už to pokulhává a techniku nepropiješ, říká hráč kola Sláva Bednář

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Bohouši gratuluji k vítězství. Na začátek nám zkuste o sobě něco říct. Ať Vás všichni lépe poznáme.
Díky moc. Všichni mi říkají Sláva. Pracuji v IT a navíc působím jako neuvolněný starosta malé obce, ze které pocházím. Mezi koníčky, které bohužel z důvodu pracovní vytíženosti velmi zanedbávám, patří treking v horách, rybařina, tenis, hokej, volejbal, hospodský mariáš a samozřejmě fotbal jako sport č.1. Za Rapid nastupuji již 20 let. Platím za lásenického univerzála, vyjma hrotu jsem hrál již všechny posty vč. gólmana. Vždy mě dají, kam je třeba, a nechají mě tam zmateně pobíhat, s přibývajícím časem v utkání už jen popocházet.
Byl jste zvolen jako hráč 8. kola, co na to říkáte?
Jsem velmi překvapen. Děkuji všem, kteří pro mě hlasovali. Určitě se ze zápasu v Lodhéřově dala vybrat jiná jména. Petr Medek, Venca Mlejnek měli dobrý zápas. Skvěle zahrál i Tomáš Blažek a náš benjamínek Ríša Jon.
Jak by jste popsal Váš poslední výkon v utkání? Co se povedlo a co naopak zase ne? Jestli je i tato volba.
Výrazně se nepovedly vstupy do obou poločasů plynoucí z naší nekoncentrovanosti, a také dost netradičního složení ve kterém jsem nastoupili v obraně. Já osobně jsem předvedl myslím konstantní výkon – pozičně to šlo, rychlostně už to pokulhává a techniku nepropiješ.
Jaká je vaše kariéra ve fotbale? Zkuste nám to trošku nastínit.
V šesti letech (rok 1992) jsem začal hrát za Slovan J. Hradec. Někdy kolem roku 2008 jsem přestoupil do Rapidu, kde působilo hodně mých kamarádů. Fotbalově sice nižší soutěž nežli ve Slovanu, ale pozápasovou zábavou rozhodně vyšší liga.
Jaké jsou Vaše cíle ve fotbale? Ať už osobní nebo s mužstvem?
Cíl je zvítězit v každém utkání do kterého nastupujeme. Cílem dlouhodobějším je mančaft stabilizovat a třeba i začít hrát o vyšší příčky v tabulce. Procházíme trochu generační obměnou. Ještě před 5 lety jsem myslel, že naše generace dohraje a fotbal v Lásenici zaniká. Dneska přijdu na zápas a napočítám 20 kluků, z toho 12 pod 25 let. K tomu máme přípravku, žáky, dorost, takže myslím a doufám, že budoucnost klubu je zajištěna. Ty osobní cíle už jsou velmi elementární – přežít zápas.
V tabulce jste po slibném začátku sezony až devátí. Co říkáte na vaše umístění a do jakého místa by jste se chtěli pohybovat?
Vstup do sezóny se vydařil. Pravda, los byl přívětivý a trochu jsme se svezli na vítězné vlně z jara, ale určitě máme ambice hrát „klidný" střed a možná ještě výš. Jsme devátí, na pátou Číměř jsou to jen tři body. V útoku nám to celkem jde, jen proměňovat šance, až příliš jich zahodíme. A trochu vyztužit zadní řady – 22 inkasovaných gólů není dobrá vizitka. No a pak uvidíme.
Na jaký zápas se v sezoně nejvíce těšíte?
Na všechny stejně.
A poslední otázka. Tuto neděli hrajete s Číměří. Jaký očekáváte zápas?
Jednoznačný. Jde o derby. Hraje se v naší Rapid aréně. Jasná výhra Rapidu. Číměř nemá šanci. Ani nemusí jezdit, už teď je rozhodnuto.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.