Štěpán Rolný - V současnosti vnímám fotbal spíše jako koníček

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluii k výhře o hráče kola. Jak jste byl spokojen s výkonem svým a s výkonem svého týmu?
Děkuji. Jak s výkonem svým, tak s výkonem týmu jsem spokojený, jen by tomu slušela nula vzadu. Za výhru jsem však samozřejmě rád.
Zápas s Budišovem se vám povedl. S jakou taktikou jste do něj šli? A co byl klíčovyý okamžik zápasu?
Trénér nás před zápasem upozorňoval, že kluci z Budišova žádný souboj nevypustí. V prvním poločase byl soupeř více u míče. Nám se ale podařilo skoro z každé šance dát gól, což považuji za zásadní okamžiky.
Zaskočil vás soupeř něčím? Dělal vám nejaky hráč velké problémy?
Soupeř nás zaskočil tím, že se jeden z útočníků často pohyboval spíše na pozici středního záložníka, čímž nás často ve středu hřiště početně přehávali.
Vy jste chytal po cely zápas spolehlivě. Která situace byla pro vás nejtěžší?
V druhém polčase, kdy můj bratr na středu pole ztratil míč, čímž získal soupeř možnost protiútoku. Dostali jsme se do situace, kdy šel soupěř tzv. dva na jednoho, posléze jeden z hráčů přihrál pod sebe druhému hráči, tomu jsem zmenšil úhel a naštěstí mě pouze nastřelil.
Který zákrok považuiete za nejvíc TOP v zápase?
Taktéž v druhém poločase, kdy se soupeř snažil zakončit střelou na přední tyč, kterou jsem konečky prstů vytěsnil na tyč.
Jste zatím poměrně mladý. Kterymi kluby jste už za svou kariéru prošel? A kde jste se cítil nejlépe?
Začínal jsem v TJ Brmovice. Kolem 12 let jsem přešel do SFC Opava, kde jsem prošel každou mládežnickou kategorií až do B týmu a od letošního léta působím v FK Krnov. Jelikož jsem strávil nejvíce času právě v Opavě, tak bych řekl Opava.
Vždy vás to táhlo do branky? Jakým způsobem jste se do ní dostal a kdo je váš brankářský vzor?
Jako skoro každý jsem začínal v poli. Po nějáké době ve mě Bumovický trenér Chlopčík viděl určitý brankářský potenciál a postavil mě do brány. Mým vzorem je určitě Marc-André ter Stegen, gólman nejlepšího týmu FC Barcelona.
V áčku se pravidelne střídáte co dva zápasy s kolegou Řeháckem. Vyhovuje vám tato pravidelná rotace, nebo byste přivítal, kdyby byla pevně určená jednička? A jak vlastne se svými brankářskymi kolegy vycházíte?
Myslím si, že nám to takto vyhovuje, jak mi, tak Kubovi. Tím, že se prvidelně střídáme, tak můžu pomoct také našemu B týmu. Kuba je fajn jak jako člověk, tak jako brankářský kolega.
Jaký úspěch považujete ve své fotbalové kariéře za největší? A jaké máte fotbalové sny a cíle?
Za největší úspěchy považuji postup z druhé dorostenecké ligy do první, a také v minulé sezóně třetí místo v divizi za Opava B. V současnosti vnímám fotbal spíše jako koníček, než abych se mu věnoval profesionálně.
Chtěl byste se prosadit v profi fotbale? A co proto vše byste musel udělat, aby to vyšlo?
Jak jsem již řekl, momentálně mám jiné priority, jako je dokončení inženýrského studia.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.