Adam Faltys: Podstatný je týmový výkon a každý na hřišti má své úkoly

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 5. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal střední záložník FK Horažďovice, Adam Faltys. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Adame, gratuluji k vítězství! Jsi už třetím hráčem Horažďovic, který v této sezóně vyhrál hlasování. Je vidět, že váš nový týmový instagramový účet opravdu funguje.
Ahoj, děkuju. Náš instagramový účet, který je velmi povedený a dělají ho dva kluci od nás z týmu, v tom má určitě také prsty, ale myslím si, že je to také tím, že náš pokladník za vítězství v této anketě vypsal pokutu, a tak celý tým poctivě hlasuje, aby dokopná stála za to!
V posledním zápase jste rozstříleli trápící se Svéradice 9-1. Jak se na utkání díváš s odstupem času?
Zápas to z naší strany byl celkem vydařený. Do utkání jsme šli s tím, že budeme hrát aktivně a rychle kombinovat, což se nám celkem i dařilo, až na posledních 20 minut prvního poločasu, kdy jsme se přizpůsobili hře soupeře.
Pamatuješ vůbec na podobně jednoznačné utkání? K pomyslné desítce vám navíc chyběl jediný gól.
Podobně jednoznačné utkání jsem naposledy absolvoval nejspíš v mladším dorostu, v mužích jsem takovou kanonádu ještě nezažil.
V zápase jsi vstřelil poslední branku. Koukal jsem na statistiky a z těch vyplývá, že nejsi úplně pravidelným střelcem. Jaký to byl pocit se opět po delší době prosadit?
Vždy, když dám gól, je to skvělý pocit. Ale jinak statistiky neřeším, nevidím rozdíl, jestli vstřelím branku a nebo předvedu nějaký důležitý obranný zákrok. Podstatný je týmový výkon a každý na hřišti má své úkoly.
Do sestavy kola byl nominován i tvůj spoluhráč Tomáš Jůda, který rovněž nastupuje ve středu zálohy. Jak se ti s ním hraje?
Tomáš je opravdu skvělý hráč, který má velké zkušenosti, a já vedle něho můžu stále růst a zlepšovat se.
V nové sezóně jste ještě neokusili hořkost porážky. Vidíš za tím hlavně kvalitní letní přípravu? Nebo nastaly i nějaké taktické změny v poli?
Letní příprava se nám dost povedla. Dostali jsme do těla, měli jsme těžké herní prověrky, kde jsme také neprohráli, ale myslím si, že je to hlavně kvůli tomu, jak široký a vyrovnaný kádr máme. V tom je naše největší síla.
Na chvíli zpět do minulosti. Vzpomeneš si ještě na své fotbalové začátky?
Podle mě jsem jako mimino dřív běhal, než chodil, ale moje začátky byly v Malém Boru, kde taťka trénoval žáky a já jsem se tam jako malý kluk motal. Poté jsem se přemístil do přípravky Horažďovic a od té doby reprezentuji je.
V dalším kole vás čekají nevyzpytatelné Chanovice, proti kterým jste v obou vzájemných zápasech v minulé sezóně remizovali. Co očekáváš od utkání nyní?
Proti Chanovicim to není nikdy jednoduchý zápas, my se na něj připravíme jako na každý jiný a věřím, že derby vyhrajeme.
Jsi velký fanoušek Viktorky. Věříš tuto sezónu v titul nebo o něj zase budou bojovat pražská "S"?
Samozřejmě, že věřím v titul Viktorky! Je ovšem teprve začátek sezóny a nejdůležitější utkání ji ještě čekají, tak uvidíme, jak to dopadne.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.