Fotbal tady a ve Španělsku je neskutečný rozdíl. Zápasů jsem tam pár odehrál a je to něco úžasného

Rozhovor s hráčem kola Ferminem "Feris" Sánchezem. Hlasovali jste pro ty nejlepší a právě on od vás získal nejvíce hlasů. Vzešel z toho tak velmi příjemný rozhovor, který máte nyní možnost si přečíst.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zdravím tě a zároveň ti gratuluji. Vyhrál si sestavu kola. Ty si poměrně aktivní uživatel webu, že?
Taky tě zdravím a děkuji, že jsem se ocitl tady a můžu dnešním večerem oslavit tohle ocenění.
Vím, že máš v oblibě Španělsko. Neplánuješ tam někdy zakotvit?
Před týdnem jsme se z Las Palmas vrátili a ano, nějaké plány tam do budoucna s manželkou máme, ona ví, že to tam miluji a myslím, že jsem ji tak krásně do toho pobláznil též. Tudíž si myslím, že nebude trvat dlouho a něco velkého tam rozjedeme.
Ptát se tě na srovnání španělského a českého fotbalu je asi blbost co. Nicméně jaký mají oni ekvivalent k našemu okresnímu přeboru a mohl by si to trošku porovnat?
Fotbal tady a ve Španělsku je neskutečný rozdíl. Zápasů jsem tam pár odehrál a je to něco úžasného. Zrovna kde jsem hrál já (Gran Canaria), můžeš hrát zápasy jen večer v 20:45 jako u nás ligu mistrů a už i to je zvláštní pocit.
Viděl jsem, že si fanoušek Las Palmas. Jaká tam panuje atmosféra?
Las Palmas je moje srdeční záležitost. Myslím, že více fanoušků tohohle klubu u nás v ČR nenajdeš, ale já jsem na to neskutečně hrdý, že moje srdíčko patří jim. Každý rok jsem tam třikrát a navštěvuji jejich zápasy s atmosférou okolo 30 tisíc lidí, což se tady nedá vůbec porovnávat s naší návštěvností.
Když se teď vrátím zpátky k okresu, máte diametrálně odlišný začátek a konec jarní části. V čem je největší rozdíl?
Mančaft na naší úrovni nemůže být v tabulce tam kde je! Ale ano, chápu, že od začátku nás chodilo na zápasy 10 až 12, a to se na kvalitě strašně projeví. Teď chodí 13 až 15 lidí a hodně kvalitních. Hned je to taky znát. Trenér Jalubí nás označil za chudáky nebo tak něco, ale ten mančaft co se ukazuje teď posledních pár kol bez nějakých posil je neskutečný.
Máš za sebou nějaké fotbalové štace než jen ve Slovácku?
Ano, něco málo už jsem odehrál i jinde. Podolí, Buchlovice, Lovčice, Blatnice, Sušice a sezonu ve Španělsku. Určitě jsem pár dalších štací zapomněl, ale srdíčko patří Derfli a Las Palmas.
Ty si defacto takový generální manažer týmu. Zabere to hodně času? Je asi náročné to skloubit s pracovním životem
Ano, poslední rok jsem dělal vše proto, aby fotbal v Sadech vydržel. Lepili jsme to s kluky na Tomáči i u Kovaříků(což je naše hospůdka) a myslím, že se to povedlo.
Můžeš nám teď prozradit, jak to bude příští sezónu s Derflou?
Nevím co bude semnou, ale vypadá to tak, že fotbal v Sadech bude pokračovat a to jsem strašně rád. Jestli to bude semnou nebo beze mě, to teprve uvidíme, ale kdyby se stalo, že u toho nakonec nebudu, tak přeji klukům ať to tady dál šlape a funguje.
Za roky strávené ve fotbale si toho zažil určitě hodně. Prozradíš nám nějakou zajímavou historku?
No jak již řekl minulý vítěz téhle ankety (Žof, Tomáš Blažek) asi bych to raději nechal v kabině. Je to pár hodin, co jsem se s pár klukama z mančaftu vrátil z noční štace v Olomouci a myslím, že si to všichni dokážeme představit jak to předzápasové soustředění vypadá. PS: jen nechápu moji milovanou ženu, že se stále diví, že tohle před zápasem praktikujeme no (smích).
Vás teď čekají velké oslavy "Derfle". Dám ti prostor na takové PR sdělení. Co se bude dít a na co se můžeme těšit?
24.6 bude velká palba v Sadech na hřišti. Chybí nám poslední nedělní zápas v Sadech(který vyhrajeme 3:0) a ukončíme sezónu. Sice ne tak, jak bychom úplně chtěli, ale přeci jenom tak, jak se Derflanskému fotbalu sluší a patří.
Díky za příjemný rozhovor a přeji ti hodně štěstí.
Já děkuji tobě za rozhovor a snad ještě někdy do budoucna takhle poklábosíme nebo ti něco odvykládám. Ještě uvidím jakou formu si nachystám na neděli a kdyžtak to odpálíme hned po víkendu (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.