Hráčem kola je borec, který dodnes čerpá z klasického lyžování, o víkendu stihl dát 5 branek za 31.min a na tréninky místo tašky vozí nákupní košík , Filip Zogata z Bukovce

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 28. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Filipe, gratulace k hráči kola. Věděl jsi o své nominaci?
Ano, věděl.
Překvapila tě samotná nominace, popřípadě výhra hráče kola?
Výhra určitě. Je tady plno dalších kvalitních hráčů, kteří to mohli vyhrát místo mě.
Jak hodnotíš váš poslední zápas v Chlebovicích, kde jste si jeli pro ,,povinné´´ 3 body, ale hlavně mě zajímá druhý poločas, kde jsi stihl dát ty sám za 31.min 5 branek !!??
Z naší strany jsme to určitě nebrali na lehkou váhu. Měli jsme velké problémy s hráči, kteří bud nemohli nebo byli zraněni. Sestavu jsme „polepili“ jak se dalo. Nakonec jsme museli sáhnout i po dorostencích, kteří zahráli výborně. Branky beru jako bonus. Určitě to není jen má zásluha. Je to zásluha celého týmu, kteří mě k velkým šancím celý zápas vybízeli. Musím určitě vyzdvihnout Jozefa Krenželoka, se kterým nám to ve středu chodilo parádně a výsledek mluví za vše.
I když teď běháš po trávníku a dáváš plno branek, tvůj hlavní sport od malička bylo klasické lyžování, co tě k němu přivedlo a proč ses nakonec rozhodl pro fotbal?
Začalo to snad ve 3 třídě, kdy mě k tomu přemluvila sousedka. V té době to pro mě bylo WOW a velmi jsem ten sport obdivoval a obdivuji stále. Dodnes ještě pořád čerpám ze zkušeností, které mí lyžování přineslo. Fotbal jsem hrál zároveň s lyžováním, bral jsem to jako doplnění tréninku. Nakonec skrz nedostatek času a chuti pokračovat jsem zůstal pouze u míče.
Tví spoluhráči tě popsali jako přímočarého, rychlého fotbalistu a ještě k tomu leváka, což je také plus. Jak se vidíš ty a jaký post ti nejvíce sedí ?
Za mě to není ono, ale nemám tolik času abych se dostal tam kde bych chtěl být. Určitě záloha, kde mám možnost tvořit hru.
Když si dokončil studium, tak si škole na fotbal na nějakou dobu zapomněl a začal si naplno pracovat i dokonce v zahraničí. Poté ses, ale vrátil a začal si hrát v Polsku, kde jsi pracoval. Prozraď nám také za jaký tým si hrál a podařil se ti nějaký úspěch?
Jednu dobu jsem hrál za Goral Istebna, hráli jsme A klasu, soutěž asi o třídu lepší jako okresní přebor u nás. Byla to hezká zkušenost a dodnes na to rád vzpomínám.
Co tedy dělá Filip Zogata v civilním zaměstnáním momentálně?
Pracuji jako Elektroinstalační technik. Děláme rozvody elektřiny v domech, montáže fve, úpravy rozvaděčů atd…
Jako správný fotbalista máš určitě i ty nějaký svůj vzor nebo tým, kterému fandíš a proč?
Od malička mě to táhlo k Bayernu a Robertu Lewandowskému. Už si ani nepamatuji co mě k tomu vedlo. Robert se mi jako hráč vždycky líbil svou chytrostí a týmovým duchem.
Kabina na tebe nedá dopustit. Na hřišti sebevědomý hráč, který je rozdílovým a jinak pohodový pro každou legraci. Rád prý vymýšlíš různé fórky a vtípky. Řekni nám nějaký co si vymyslel na své spoluhráče, protože jezdit s na trénink s nákupním vozíkem místo tašky, to už je taký dobrá fantazie a kde na to chodíš ?
By mě zajímalo kdo to na mně prásknul (smích). .Samozřejmě myslím, že jsem vtipnější povahy a tím pádem si rád dělám legrací, téměř ze všeho. Aspoň není nuda a občas se tomu zasmějeme. Zmiňovat raději nebudu nic, některé jelita by to mohlo pohoršit. (smích).
Také prý máte zajímavý rituál před zápasem. Někdo si například obouvá prvně pravou kopačku, nebo chodí na wc, jí gumové bonbóny či oblíká prvně dres. Ale vy jako tým si dáváte prý na rozproudění krve jedno či dva panáčky je to tak?
Už několikrát se nám odzkoušelo, že když si my „plnoletí“ dáme po jednom. Opadne z nás nervozita a hrajeme s větším klidem na kopačce.
Jak hodnotíš sezónu, která má následující 2.kola dokonce? A byla dlouhá, změnil by si něco?
Mrzí mě pár zápasů, které jsme měli jasně vyhrát. Bohužel tak to mělo být. Snad do konce udržíme 4 flek a od nové sezony na to vlítneme v plné polní…
Zeptám se taky jestli sleduješ stránky fotbalunas, protože Bukovec ohledně fotbalu je docela aktivní na sociálních sítích, což na okresní přebor je až nezvyklé a je to super, ale zeptám se tebe jestli tě to zajímá, sleduješ ?
Určitě sleduji. Je hezké vidět a číst, že i v naší soutěži si o sobě nebo svém týmu můžeš přečíst. Za to samozřejmě patří velké díky hlavně tobě.
Baví tě i jiné sporty než fotbal? Popřípadě co děláš ve volném čase?
Primárně se věnuji hlavně fotbalu.
Minulí výherci měli různé tipy a formy přezdívek a některé se ani nemohli publikovat, máš taky nějakou přezdívku a jak vznikla?
Díky bohu nemám (smích). Když kolikrát slyším přezdívky ostatních kluků, vypadá to jak bych byl někde na farmě (smích)...však oni ví (smích).
Určitě se musím zeptat jestli tě něco samotná nominace na hráče kola a výhra bude něco stát do kabiny?
Někteří od výhry v Chlebovicích neřeší nic jiného, než kolik mám přinést (smích).
A na závěr se tě zeptám jestli máš pro někoho nějaký vzkaz, popřípadě co by si chtěl vzkázat?
Určitě chci poděkovat všem za podporu a lidem kteří pro mě hlasovali. Snad to tímhle zápasem nekončí. Hlavní díky patří ještě jednou tobě za to co děláš.
Já ti děkuji za rozsáhlý rozhovor, ať drží zdraví a ať se ti daří jak na hřišti tak mimo něj.
Já taky děkuju.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.