ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 24.kolo Pardubický | Ústí nad Orlicí | III. třída sk. A, 2022-2023

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 24. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! A vítězem se stal Jakub Pasker z Jiskry 2008. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Byl jsi zvolen hráčem kola, jaké z toho máš pocity?
Vážím si podpory všech, kdo mi dali hlas je to o to cennější, že to bylo právě za zápas v důležitém derby proti Boříkovicím.
V kolika letech jsi začal hrát fotbal? A jak si se k němu dostal?
S fotbalem jsem začal až poměrně pozdě, někdy ve svých 10-ti letech a dostal jsem se k němu přes nábor na základní škole. Prvních 15 let jsem chytal, ale jelikož mě to vždycky táhlo dopředu a touha dávat góly byla silnější, než je pouštět, tak jsem se rozhodl pro změnu. A od té doby hraji na ofenzivních postech, kde si mi celkem daří i nyní ve svých 40-ti letech.
Už jsi prošel nějaké kluby, na které angažmá rád vzpomínáš? A proč?
Drtivou většinu fotbalové kariéry jsem strávil v mateřské Jiskře a je to určitě nejlepší angažmá. V dorostu jsem jednu sezónu strávil ve Štítech, ale jelikož jsem byl zrovna v pubertě, tak mě zajímaly víc holky a diskotéky, takže jsem to tenkrát dost šidil a po roce jsem se vrátil zpět do mateřského klubu. Kariéru již hodlám dohrát v FC Jiskra 2008, kde jsou skvělí lidi a zázemí.
Máš nějaký oblíbený klub, kterému fandíš?
Jsem věrný fanoušek Bayernu Mnichov a několikrát za rok jezdím na jejich domácí zápasy, kde je ta atmosféra fantastická a velmi přátelská. A platí to nejen na stadionu, ale i v centru města, kde se fandové scházejí už od ráno a v hospodách se na zápas připravují, takže se k nim rád připojuji.
Děláš ještě něco jiného mimo fotbal?
Snažím se celkově žít aktivně, ale v poslední době toho času moc není. Mám dva syny, také fotbalisty, kteří mě dost zaměstnávají, ale pokud se chvilka najde, tak jezdím na kole nebo chodím po tůrách.
Máš nějakou historku z fotbalu?
Před lety hráli jsme hráli nějaký venkovní zápas okresního přeboru a já jsem jako brankář za stavu 3:2 pro nás chytil v 90. minutě penaltu, což jeden z trenérů na střídačce oslavil výskokem, při kterém si o konstrukci udělal šrám na hlavě. To bylo hodně vtipné.
Jak hodnotíš působení v Jiskra 2008 ?
FC Jiskra 2008 po spojení Červené Vody a Králíky dostala úplně jiný rozměr. Máme skvělé zázemí, kvalitní fotbalisty od těch nejmenších až po nás dědky a do budoucna v tom vidím obrovský potenciál. Já jsem z fotbalu a z dění kolem něj tady u nás velmi nadšený.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.