Michal Ráb: Jestli mě opustí moje dřeváctví v koncovce, tak bych do konce sezóny gólový půst mohl prolomit

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal útočník SK Slovan Plzeň 1910, Michal Ráb. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Michale, gratuluji k vítězství. Je to pro tebe překvapení?
Ahoj, děkuji. No překvapení pro mě bylo to, že jsem se do sestavy dostal, protože jsem tam očekával spíše Dyma nebo Patrika. Vítězství v anketě jsem pak už lehce čekal, protože se Lukáš Mareška zmínil, že bych to asi mohl vyhrát.
Už jsem ztratil pojem o tom, kolikátý hráč Slovanu vyhrál, ale co vaše kasa? Ta musí už teď praskat.
Abych pravdu řekl, tak ani já nevím, kolik nás to vyhrálo, každopádně s takovýmto příspěvkem to bude velká dokopná a předseda by se mohl pochlapit a koupit prasátko na rožeň. (směje se)
V minulém kole jste rozstříleli Radnice 7-2. Jak utkání hodnotíš zpětně?
V zápase se nám podařilo rychle dostat do vedení a soupeře jsme až na pár situací k ničemu nebezpečnému nepustili, protože Ondra Žák a Imra odvraceli snad všechny balóny a zároveň se nám podařilo být aktivní dopředu až do samého konce. Hlavně Miroslav Cigler větral obranu soupeře a běhal tam jak "utržený vagón", jak mu s oblibou říká náš trenér Milan Kohout.
Ty sám jsi sice branku nevstřelil, ale na hřišti jsi neustále bojoval a kapitán Patrik Matula tě označil za velmi platného hráče. Souhlasíš s tím, že spíše pro tým odvádíš černou práci?
Tak nejspíše to tak bude, protože střelecky se mi letos vůbec nedaří, a tak to raději „odběhám“ a jsem rád, že ostatní kluci mají koncovku výbornou a proměňují šance, do kterých se dostáváme.
S kým se ti vůbec v útoku Slovanu hraje nejlépe?
V útoku se mi v současné době nejlépe hraje s Patrikem Matulou, protože spolu nastupujeme už delší dobu a myslím si, že si na hřišti rozumíme, ale jinak si rád zahraju vepředu s Pepou Reischigem, který mě teď spíše střídá a dává góly místo mě (směje se), nebo s Adamem Žákem, se kterým nám to v útoku také vždycky šlo.
Musím se tě zeptat na gól Marka Korandy, který v posledním zápase vstřelil rabonou. Viděl jsi v B. třídě něco podobného?
Když se tak zamyslím, tak jsem takový gól naživo viděl úplně poprvé a musím říct, že to byla opravdu fotbalová nádhera a doufám, že ještě něco takového ukáže, abychom ho mohli zase několik týdnů poslouchat, jak se mu to povedlo. (směje se)
V příštím kole vás čeká domácí zápas s Úněšovem, který na jaře podává výborné výkony. Co od duelu očekáváš?
Tak určitě to bude těžký zápas, protože mají dobrou formu a dost se jim daří a zároveň je tato soutěž docela vyrovnaná a každý může porazit každého, takže těžko říci co očekávat, ale my se budeme muset opět soustředit hlavně na sebe a svoji hru a snad se nám to bude i dařit.
Otázka na závěr, prolomíš na jaře gólový půst?
Na to se nedá asi s jistotou odpovědět, ale pokud mě opustí moje dřeváctví v koncovce, tak bych to prolomit mohl. (směje se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.