Chce hrát jako Jágr a doufá v rekonstrukci domácího stánku. Odpovídal vicemistr ankety o Hráče kola, hrdý klubista Lukáš Ciesarik

Vítězem v anketě o Hráče 19. Kola Ostravského přeboru byl sice vyhlášen pustkovecký Jiří Stárek, ale na poskytnutí rozhovoru je časově vytížen. Na řadu tedy přichází druhý na pásce, opora Slovanu Ostrava Lukáš Ciesarik. Děkuji hráči, že nám rozhovor poskytl a jako vicemistr ankety pohotově zaskočil.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, kolik už jsi v letošním ročníku vstřelil ligových branek?
Pokud mám počítat i ten včerejší s Pustkovcem, tak 10.
Další věc, Lukáši, při vší úctě k historii a kvalitě tvého klubu. Není ti už Slovan malý? Nepřerostl jsi jej kvalitou, kterou dnes a denně prokazuješ v roli klubového kanonýra? Podle mě by ti slušel daleko větší mančaft v kontextu svých schopností.
To určitě ne. To, že teď dávám góly určitě neznamená, že bych měl jít někam jinam. Jsem Slovanista!!
Dokázal bys z hlavy vyjmenovat všechny týmy, za které jsi za dobu své dosavadní kariéry působil? Nebo jsi celou dobu od svých prvních fotbalových krůčků až po žhavou současnost strávil tady? To předpokládám, že ne.
To je vcelku jednoduché, protože já bez dvou krátkých hostování byl pouze v Bohumíně, kde jsem s fotbalem začal a pak ve Slovanu, kde chci fotbalově skončit.
Jsi ve Slovanu spokojený a našel jsi teprve tady své fotbalové místo na slunci?
Slovan je nejstarší klub v Ostravě a já jsem rád, že za něj mohu hrát.
V jarní fázi soutěže se pomalu, ale jistě jak herně, tak bodově zvedáte. A navíc teď už vaše tabulková pozice vypadá lépe než po podzimní části. Po posledních dvou zápasech jste již nadobro opustili nedůstojné nejspodnější příčky tabulky. Ale stejně, zajímalo by mě, jestli máte třeba nějaké pokyny z vedení, abyste tuto soutěž už nějak dohráli se ctí, přece jen se nesestupuje, a veškerou pozornost tudíž směřovali k novému ligovému ročníku? Nebo takovéto úvahy máte kategoricky zapovězeny a zkrátka i ve vaší neoslnivé, ač zlepšující se situaci, co se postavení v tabulce týče, makáte naplno a dáváte do každého mistrovského zápasu 100 procent?
Jsem členem vedení, takže Vám na to odpovím. Fotbal se hraje pro vítězství a my chceme vítězit, takže nějaké vypuštění zápasu nehrozí. Druhou věcí je to, že pokud by se náš výkon nepovedl, tak nám to dají fanoušci sežrat a to si nikdo na triko nevezme.
Jak se vám jako týmu hraje na Hulvákách, má stadion nějaká specifika v porovnání s ostatními kluby?
Jak už jsem zmiňoval, jsme nejstarší klub v Ostravě a bohužel i areál na to vypadá. Nyní jsme v situaci, kdy jsme v areálu jako nájemci a využíváme hřiště společně s Vítkovicemi, které jsou majiteli. Doufám, že se v nadcházejících letech podaří tento stadion rekonstruovat. Myslím, že by si to tento klub, potažmo lidi zasloužili.
Jsi ve věku, kdy se aktivní, profesionální hráči často loučí se svými kariérami. Tady v nižších soutěžích je ovšem věk pouhé číslo. Takže se tě chci zeptat, jaké máš do budoucna ambice? Kam bys chtěl případně přestoupit, a máš nějaké hozené laso například z vyšší soutěže?
Já už určitě nikam přestupovat nebudu a mé ambice jsou směřovány spíše na stabilizaci Slovanu jako takového, takže odchod určitě nehrozí.
Chtěl bys být fotbalově činný až do „jágrovského věku“?
Pokud to půjde, tak hrát budu, protože fotbal je součástí mého života.
Jaké jsi měl kdy nejhorší zranění ve fotbalové kariéře, jak dlouho jsi s tímto zraněním laboroval?
V roce 2011 jsem si přetrhl křížové vazy v koleni, následovala operace a rekonvalescence. Vrátil jsem se za čtyři měsíce a i když to bylo brzy, tak je vše v pořádku a to jsem rád, protože zdraví je to nejdůležitější. Zrovna včera v zápase s Pustkovcem došlo k nezaviněnému střetu s protihráčem, kterého odvezla rychlá se zlomeným žebrem a podezřením na pneumotorax. Bohužel v těchto chvílích si člověk uvědomí, že fotbal hrajeme pro radost a každé takové zranění ovlivní soukromý život... Touto cestou bych chtěl popřát hráči Pustkovce brzké uzdravení.
V japonském Naganu na hokejovém turnaji století hrál našim hráčům v kabině před jejich památnými zápasy Michal David. Hraje vám také tento šoumen v šatně před či po vašich zápasových vystoupeních? Pokud ne, tak jaká hudba rezonuje vaší kabinou během zápasů?
Hudbu si pouštíme a většinou ji má na starosti spoluhráč Marek a ten to tam mixuje podle nálady.
Uvědomuješ si tu výsostnou možnost každý týden nastupovat na nejstarší ostravský klub? Vnímáte tento fakt v týmu jako jisté privilegium?
Uvědomuji, a i proto ve Slovanu hraju.
Odkud vlastně dojíždíš na zápasy domácího týmu hrané Hulváckém kopci? Prozradíš našim čtenářům, jaký vlastníš osobní automobil a jsi aktivním řidičem?
Bydlím kousek od Slovanu, takže chodím pěšky.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.