Miroslav Cigler: Na hřišti se občas nechám unést emocemi

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 19. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal již podruhé v této sezóně záložník SK Slovan Plzeň 1910, Miroslav Cigler. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Míro, gratuluji k vítězství. Po kapitánu Patriku Matulovi jsi i ty dokázal v této sezóně podruhé vyhrát hlasování o nejlepšího hráče kola. Jaký je to pocit?
Ahoj, je to super, i když si myslím, že to teď nebylo úplně zasloužený. Každopádně děkuji všem, kdo se na tom podílel. Samozřejmě by si to po tomto zápase zasloužilo víc hráčů jako například Martin Kolečko, Marek Feiferlík, Martin Makkai, Filip Šmůla nebo třeba takový Michal Ráb.
Spoluhráč Marek Koranda mi minule v rozhovoru prozradil, že se často podílí na gólech asistencemi a dělá tak z ostatních hráčů Slovanu hvězdy. Asistoval i tobě při góle proti Plasům?
Tak Mára Koranda a jeho vytříbená technika je famózní. Na můj gól/negól ale nahrál náš skvělý stoper Ondra Žák. Marek Koranda, když už nahrává, tak si vybíra kvalitu, a to buď Patrika Matulu (Pentula) nebo Dmytro Dergachova.
Jak bys vůbec zhodnotil váš poslední výkon?
Prvních 20 minut jsme trošku zaspali, pak jsme ale zařadili dvojku. Celkově ve všech zápasech se snažíme a bojujeme do poslední minuty, o čemž se mohli přesvědčit i sudí v zápase se Zbirohem, kdy jim Adam Žák dost jasně vysvětlil, jak moc ho naštvali, že nenastavili ani minutu, i když to slibovali. Nebo Michal Ráb, který ukázal, jak se nenechá zastrašit v potyčce ani v 90. minutě právě proti již zmiňovaným Plasům, za stavu 3-1 vyfasovali oba hráči druhou žlutou a šli minutu před koncem společně na pivo. Snad si vyměnili kontakt a pojedou spolu na dovolenou. Nebo si alespon zahrát nějakou karetní hru, jelikož jim karty očividně nejsou cizí. A rádi je dostávají. Doporučím Martina Vričana, ten jim určitě nějaký ten návrh dá. (směje se)
Další spoluhráč Imrich Pinke zase na tebe v rozhovoru práskl, že máš občas tendence se handrkovat s protihráči. Je to pravda? Necháš se občas strhnout emocemi?
Bohužel musím uznat, že měl Imra pravdu a hrdý na to nejsem. Vždy to začne tak nevinně. Všechny na hřišti uklidňuji, volám na kluky, ať se nenechají vyprovokovat a neřeší to a pak stačí jedna sporná situace (většinou ke konci zápasu) nebo když mi někdo "přejede" spoluhráče a já pro mě dost zbytečně a ostře vylítnu. Bohužel to je většinou největší hráč na hřišti a vypadá to potom jako když jezevčík štěká na bernardýna, s mojí výškou to musí být opravdu vtipné. Když pak slezu ze hřiště, tak se sám sobě směju. Samozřejme na pozápasovém posezení mi to dají po zásluze sežrat Michal Sartorius a Jirka Komínek.
Fotbal je nedílnou součástí tvého života. Naposled jsi mi prozradil, že trénuješ dorost. Jak se vůbec cítíš v roli trenéra?
Je to hodně jako na horský dráze, už jsem u toho kormidla společně se svým spoluhráčem Josefem Noskem (tímto ho zdravím) 5 let a oba tak trošku citíme, že je na čase tento mančaft i s kapitánem Ondrou Noskem, který už začíná nastupovat s námi v bojích o 1. místo, předat někomu jinému. Tým potřebuje nový impuls.
Čerpáš inspiraci i od vašeho kouče Milana Kohouta?
Určitě ano, náš hlavní stratég! Hraju pod ním už 8 let a jen ze mě musí mít už spoustu šedin. Má skvělé tréninky a dost často cvičení, co děláme v úterý na tréninku my, dělají dorostenci ve středu. (směje se) V úterý trenér oslavil krásné kulatiny a touto cestou mu přeji za celý tým všechno nejlepší a minimálně dalších 8 sezón s námi. Doufám, že Lukáš Mareška přiveze pořádné medikamenty z Číny, aby to kouč vydržel na lavici o zápasech. Nebo nám něco může poslat z Ameriky náš stoper Martin Janoušek, který se rozhodl místo jarní části procestovat Ameriku pěšky křížem krážem (kdyby někdo chtěl vidět, jak takový trail vypadá IG: beinmotioncz, je to velice zajímavé).
Na začátku jara jste párkrát zaváhali, ale nyní to vypadá, že je Slovan zpět v plné síle. V příštím kole zavítáte na půdu Radnic. Co od utkání očekáváš?
Samozřejmě bych chtěl 3 body. Co jsem četl, tak posílili. My se budem soustředit na sebe a budeme se rvát do poslední minuty.
Pokud znovu vyhrajete, koho ze spoluhráčů tipuješ jako vítěze dalšího hlasování?
Doufám, že se nám to povede. Myslím, že David Daniel by si toto ocenění zasloužil. Škoda zraněného Pavla Fialíka, který marodí od Vánoc se zády. Myslím, že ten by se tam také objevil.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.