EXPERT TIP - 1.kolo Středočeský | Příbram | Okresní přebor , 2018-2019

Datum kola: 26.8.2018

0

V Březnici letos oslavili 100 let od výročí založení kopané ve městě. Zajímavostí je, že fotbal, zde vznikl ve stejném roce jako Československá republika. SK Březnice 1918 pamatuje léta slavná, kdy bojovala v nejvyšších patrech krajské soutěže i dobu před dvěma roky, kdy březnický klub spadl do Okresního přeboru Příbramska.

Slavná poslední léta jsou spojena se jménem trenéra Vlastimila Ševra, který se nyní na březnické fotbalisty dívá s fotbalového nebe, zatímco jeho velký kamarád, sekretář klubu Roman Teska "táhne fotbalovou káru" SK Březnice dále a po loňském devátém místě v okresním přeboru myslí nyní na vyšší pozice.




Roman Teska, sekretář SK Březnice 1918

Roman Teska, sekretář a dlouholetý funkcionář SK Březnice 1918, velmi dobře ví, že v letošní sezóně jsou favority Okresního přeboru Příbramska Spartak Příbram B, stále se lepšící Sparta Luhy, ale přesto by si přál, aby Březnice zasáhla do bojů o ty nejvyšší příčky.

Letos se postaral o Olavy 100. let kopané v Březnici a udržuje i tradici turnaje Březnic z celé ČR (mimo té z Příbramska, hraje Březnice ještě na Zlínsku a v jižních Čechách).

A přání Romana Tesky? "Větší návštěva na našich zápasech," říká sekretář SK Březnice 1918.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
Tip experta: 1 100 - 0 - 0 %
Komentář experta:

Tak návrat mezi elitu? Jenže Trhové Dušníky byl loni sedmé, my až devátí. Přesto si myslím, že máme kádr, který by obzvláště v domácím prostředí měl vyhrát. Tři body jsou téměř povinností a věřím, že snad přijde i více diváků.

Tip experta: 1 50 - 25 - 25 %
Komentář experta:

Rezerva Podlesí loni skončila v okresním přeboru předposlední, Sedlčany C jedenáctí a jsou celkem s velkými ambicemi a umí vyhrávat doma i na hřištích soupeřů, měla by to být jasná jednička. Přestože souboje rezervních týmů bývají nevyzpytatelné.

Tip experta: 2 50 - 0 - 50 %
Komentář experta:

Do Rosovic přijede velký favorit přeboru okresu, rezerva Spartaku Příbram již hrála 1.B třídu a jistě by se tam chtěla vrátit. Loni skončila druhá za suverénně hrajícím Milínem, letos jsou ambice "Benfiky" Spartaku mnohem vyšší. Ovšem pozor, domácí Rosovice byly loni čtvrté a nepatří rozhodně mezi outsidery.

Tip experta: 1 100 - 0 - 0 %
Komentář experta:

Ze hřiště Litavanu Bohutín se body vozí velmi obtížně, doma jsou borci Litavanu mnohem silnější, ostatně stejně jako Drahlín. Domácí skončili loni šestí, hosté na osmém místě. Borci z Drahlína "budou kousat", ale přesto by to měla být jasná jednička.

Tip experta: 2 0 - 40 - 60 %
Komentář experta:

Sokol Dublovice skončil loni v přeboru na pátém místě, Kosova Hora se vrací do okresního přeboru a přestože nemá vůbec špatný tým, v Dublovicích asi těžko vyhraje. Domácí totiž ctí přísloví "můj dům, můj hrad".

Tip experta: 1 80 - 0 - 20 %
Komentář experta:

Nováček z Třebska se bude chtít vytáhnout proti stálému účastníkovi okresního přeboru, Pičín skončil loni třetí od konce, přestože pamatuje doby, kdy hrál na těch nejvyšších příčkách tabulky. Co rozhodne? Nadšení domácích či zkušenosti hostí. Nováčkovská euforie může být silnou zbraní!

Tip experta: 2 75 - 0 - 25 %
Komentář experta:

V Nové Vsi pod Pleší se kdysi dokonce hrála i divize, když ještě byla farmou příbramské Marily, pak ale dobrovolně borci z Nové Vsi začali hrát 1.B třídu a následně i okresní přebor, loni skončili hráči z pod vrchu Pleš devátí, tedy jedno místo před námi, hosté ze Sparty Luhy byli loni třetí a byli nejlepším překvapením soutěže. Jak na tom budou letos? V Nové vsi asi vyhrají.

Výsledky tipování

Pořadí Jméno Počet bodů
1. Jiří Jetmar 5
2. Josef Tůma 5
3. Josef VRABEC 2
4. Libor Hájek 2
Body za jednotlivá utkání se připisují automaticky druhý den ráno.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.