Sudí ukončil předčasně zápas, ale klub se zlobí: Nebyl k tomu důvod! Navrhuje opakování duelu

0

Tentokrát se nedohrál zápas mezi Mochtínem B a Svéradicemi B v klatovské III. třídě. Neunáhlil se ale tentokrát sudí s ukončením utkání?

Sudí David Ulrich ukončil zápas ve 26. minutě, kdy domácí celek už vedl 5:0. Předcházelo tomu několik okamžiků, kdy hosté nemohli přijít rozhodčímu na jméno. V 10. minutě totiž viděl červenou kartu za nadávky hlavnímu rozhodčímu svéradický Makrlík. Domácí pak sázeli jeden gól za druhým. Ve 26. minutě přidali už pátý gól. "Hosté přestali hrát, dožadovali se ofsajdu, branku jsem uznal," popisoval sudí, přičemž protestujícímu Pánkovi udělil červenou kartu. "Poté za mnou přišel hostující kapitán a řekl mi že to nemá cenu dohrávat. Zápas jsem ukončil ve 26. minutě," popsal svůj pohled na věc rozhodčí.

 

Jenomže svéradické béčko s předčasným koncem zápasu dle znění svého protestu nesouhlasí! Prostřednictvím svého místopředsedy klub namítá porušení pravidel rozhodčím. "Ukončil utkání, aniž by k tomu byl důvod. Naše rezerva měla na hrací ploše stále 7 aktivních hráčů a dále šanci, že ji o poločasové přestávce minimálně jeden hráč doplní a hlavně měla zájem utkání důstojně dohrát, ač to mohlo být dle vývoje prvního poločasu zejména po psychické stránce náročné," stojí v protestu hostujícího mužstva. "Pan rozhodčí Ulrich v úvodu utkání nebyl v optimální formě. Několik nepřesných rozhodnutí vneslo do naší nepočetné sestavy nemálo nervozity a pan rozhodčí se snažil získat respekt udělováním červených karet," sdělil zástupce klubu, s tím, že se omlouvá, že se hostující hráči dopustili nemístné kritiky sudího.

 

"Hlavní moment pak přišel ve 26. minutě. Náš kapitán Baudyš pronesl směrem k panu rozhodčímu v reakci na pátou inkasovanou branku z několika metrového ofsajdu řečnickou otázku: "Nechceš tu frašku raději ukončit?" Pan rozhodčí si sám odpověděl, že jo a utkání následně ukončil. K překvapení většiny účastníků i přítomných diváků. Naši hráči měli zájem utkání dohrát. Někteří jeli na fotbal rovnou z práce, ať už lékař z nemocnice z jiného kraje nebo manuální pracovníci slezli z lešení a jeli na fotbal a zahráli si, ač byli v utkání jasně horším družstvem, jen 26 minut. Podstatným důkazem je, že počet hráčů našeho družstva nikdy neklesl pod sedm. K ukončení utkání zkrátka nebyl žádný důvod a není prokázána příčinná souvislost mezi zaviněním členského klubu a předčasně ukončeným utkáním a proto navrhujeme sehrát utkání v novém termínu."

 

Zapeklitá situace, co říkáte? Bude se skutečně zápas opakovat?


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou