Chýnovská legenda Josef Macháček slaví devadesátiny!

0

Dne 7. 12. 2023 se dožívá velmi významného životního jubilea, 90 let, dlouholetý funkcionář fotbalového oddílu FC Chýnov pan Josef Macháček. Jedná se o mnohaletého člena chýnovského oddílu, který v minulosti dlouhá léta oblékal na pozici záložníka chýnovský dres a poté se desítky let věnoval v Chýnově trenérské činnosti. Nejprve mnoho let trénoval A - tým dospělých a na „stará kolena“ se později věnoval, s poctivostí sobě vlastní, i trénování chýnovské mládeže. Byl rovněž dlouholetým předsedou fotbalového oddílu bývalého Sokola Chýnov a obrovskou měrou se zasloužil o vybudování krásného areálu na fotbalovém chýnovském stadiónu. 

Dá se s nadsázkou říci, že fotbalové hřiště v Chýnově bylo jeho druhým domovem. Josef Macháček je rovněž autorem krásné fotbalové kroniky, kde zdokumentoval veškeré dění v chýnovském fotbalovém oddíle od jeho založení v roce 1933, který také v letošním roce oslavil devadesátiny!

 

V současné době, když mu to zdravotní stav ještě dovolí, tak navštěvuje i zápasy domácího mužstva v krajské I. A třídě. Fotbalový oddíl FC Chýnov a široká fotbalová veřejnost přeje této velké ikoně chýnovského fotbalu do dalších let především a hlavně hodně toho potřebného zdraví, ale také štěstí a spokojenost a děkuje mu za vše, co pro chýnovský fotbal dokázal, (ať již to bylo na postu trenérském nebo funkcionářském), za ta dlouhá léta udělat!

 

 

Za FC Chýnov: Pavel Kulveit



Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou