Divočina v Nových Hradech. Kapitáni se po vniknutí diváků na hřiště raději dohodli na ukončení utkání

1

Po vážném zranění novohradského kapitána v 84. minutě situace vyeskalovala vniknutím domácích příznivců na trávník, kde dokonce došlo k fyzickému ataku na hostujícího fotbalistu.

Ve zprávě rozhodčího Feitla je popsán incident, po kterém došlo k vážnému zranění domácího kapitána Brouska, následovně: "Hráč Soukup se dopustil úmyslného kopnutí soupeře v nepřerušené hře. Došlo ke zranění protihráče - zlomená noha na pravé noze. Poté bylo utkání ukončeno po dohodě obou kapitánů, byla ohrožena bezpečnost hráčů.Diváci a pořadatelé vběhli na hrací plochu. Byla volána záchranná služba."

 

Hráč rezervy Kamenného Újezdu David Augusta popsal pro náš web dění následovně: "Zápas v Nových Hradech si budeme dlouho pamatovat, zápas byl předčasně ukončen po vniknutí diváků na hrací plochu a napadení fanouškem domácích našeho člena kádru. Při hře byl bohužel v souboji o míč zraněn domácí kapitán Brousek, kterému přeji brzké uzdravení a zhojení. Po sportovní stránce jsme byli horší týmem a herní neúspěch byl na místě. Každopádně chování diváků, pořadatelů v Nových Hradech je absolutně nepřijatelné a je potřeba se k němu ohradit, tak aby se takové situace neopakovaly. Není to poprvé co nám a okolním týmům se v této lokalitě dějí podobné události. Nyní je událost v řešení OFS ČB."

 

Následující text byl pak přebrán ze zprávy o utkání na is.fotbal.cz.

"Rozhodně nestojíme o kontumaci tohoto utkání v náš prospěch," zapsal Augusta do zápisu, že by byl pro zachování výsledku, jaký se na hřišti zrodil. "Utkání se hrálo ve sportovním duchu, nebyly v něm vyhrocené situace, až do momentu těsně před zraněním domácího kapitána. Šlo o moment, který předcházel zranění a vznikly pak první náznaky nesportovního jednání," popisoval hostující zástupce. Hráč "Kameňáku" Soukup dle něj nelibě nesl neodpískaný zákrok domácího kapitána Brouska, který ho dle něj udeřil loktem do obličeje. "Neuběhla ani minuta hry a tento domácí hráč domácích obdržel průnikovou přihrávku navedl si jí mezi dva hráče našeho týmu. Došlo k souboji a střetu hráčů. Šlo o souboj rameno na rameno s tím že náš hráč při druhém kontaktu v běhu vložil levou nohu mezi nohy hráče  domácích a tak došlo k rotaci nohy následný došlap způsobil zranění. Byl to faul, ale jednoznačně ne na červenou kartu a dle mého úsudku ani na kartu žlutou," myslí si Augusta. "Tedy vylučuji surovou hru, vylučuji chtěné ublížení hráči a zásadně odmítáme tvrzení, že šlo o hráče Soukupa, který v tento moment byl mimo souboj a vůbec se do hry nezapojil!," sdělil zástupce Kamenného Újezdu. A pak začala mela...

 

"Na hřiště vběhlo cca 7 – 10 lidí. Z toho dva byli označeni jako pořadatelé visačkou, kterou měli umístěnou na kalhotách u kapsy. Ostatní byli fanoušci domácích, kteří začali napadat naše hráče. Došlo k pošťuchování a hrubému napadnutí našeho hráče, který schytal úder do pravé části hlavy pod uchem. V utkání jsme nechtěli dále pokračovat, návrh na ukončení utkání vznesl náš kapitán s obavou o bezpečnost hráčů a eskalovaní situace. Došlo tak dohodou kapitánů obou týmů. Zápas byl ukončen, došlo k podání rukou a bezproblémového odchodu do kabin," uzavřel hráč a zástupce hostujícího celku.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
22. 11. 2023 22:28
Jojo,klasika v Nových Hradech... taky jsem tam zažil jak tři místní na mě viseli ...:-D

Ostatní čtou