DIVOČINY ROKU: Odpojení elektřiny, inzultace nebo roztrhané karty. Rozhodčí si v sezóně užili své

1

Už na podzim jsme přinesli souhrn o tom, kdy a kde se rozhodčí na trávnících dostali do velmi nepříjemných situací. Mladý rozhodčí se například stal terčem výhrůžek smrtí, jiní sudí dostali pěstí. PSALI JSME ZDE.  Kdo doufal, že by snad jaro mohlo proběhnout bez podobných incidentů, tak se šeredně zmýlil...

 

Začalo to vlastně už v přípravě na pokračování sezóny. Provinění vedoucího mužstva FC Cheb popsal sudí v zápise ze zápasu zimního turnaje. Nechyběly nadávky, výhrůžky, a dokonce chycení rozhodčího pod krkem. Disciplinární komise uložila vedoucímu mužstva třítisícovou pokutu a zákaz činnosti do 11. září 2023.

 

Utkání klatovského okresního přeboru mezi TJ Sokol Veřechov a TJ Nezamyslice se nedohrálo poté, co divák uštědřil rozhodčímu v poločase facku. Více ZDE.

 

V dubnu se pak nedohrál zápas okresního přeboru Kolín mezi Liblicemi a Velkým Osekem. Domácí hráč totiž absolutně nezvládl své emoce a po protihráči atakoval i rozhodčího. Více ZDE.

 

Do seriálu zápasů, které rozhodla kontumace, se zařadilo i utkání na Litomeřicku mezi Travčicemi a Předonínem. Nejprve se hostující hráč dopustil faulu u rohového praporku. A roli mstitele na sebe vzal jeden z domácích plejerů. "Přiběhl hráč domácích Doda a násilně v přerušené hře kopl do hrudi předonického hráče," uvedl sudí Huml. A začala mela. "Po udělení červené karty na hrací plochu vběhli fanoušci obou mužstev, začali se strkat mezi sebou i s hráči, do strkanice se zapojili i oba pomezní-laici. Z tohoto důvodu odešli hosté do kabin. Více ZDE.

 

Snad ještě divočejší a rovněž předčasný závěr měl duel SK Liběchov a FC Lobkovice ve III. třídě okresu Mělník. "Zápas předčasně ukončen v 88. minutě pro vběhnutí diváků na hrací plochu. Došlo k inzultaci divákem s udeřením hráče pěstí do obličeje,“ uvedl rozhodčí v zápise. Více ZDE.

 

Ve III. třídě Prahy-západ se měl utkat Třebotov s Nučicemi. Jenomže klání obou celků nabídlo jen 26 odehraných minut. Pak rozhodčí poslal ze hřiště bývalého reprezentanta Radka Šírla, hájícího nučické barvy. Jeho spoluhráči se s tím nesmířili a odešli ze hřiště. Více ZDE.

 

Zápas Novosedlic a Strupčic v ústecké I.B třídě měl velmi pestrý průběh. Nejenže padlo sedm branek a tři červené karty, ale nakonec se duel ani nedohrál. Rozhodčí zmínil, že domácí hráč mu vytrhl kartu z ruky a začal ho nahánět po hřišti... Více ZDE.

 

V květnu došlo k hromadné rvačce v tachovské III. třídě a pro nízký počet hráčů Kladrub byl zápas nakonec ukončen předčasně. V mladoboleslavské IV. třídě se zase nedohrál zápas mezi FK Zdětín B a Sokol Kochánky. Hráč hostů totiž kopnul sudího do holeně po udělení červené karty a ani fotbalistova omluva po předčasném ukončení duelu už nemohla odvrátit kontumaci. Více ZDE

 

K další inzultaci rozhodčího došlo na Táborsku. Na Znojemsku zase tým na protest proti červeným kartám odešel ze hřiště. Více ZDE.

 

Ani zápas mezi FC Velké Karlovice+Karolinka a TJ Sokol Valašská Polanka ve zlínské I.A třídě se nedohrál. Do konce utkání zbývalo za stavu 1:1 zhruba deset minut, když hostující hráči opustili hrací plochu s poukázáním na nezvladatelného fanouška domácího celku. Více ZDE.

 

Zajímavé bylo i vyvrcholení zápasu v okresním přeboru Jablonec nad Nisou. „Odpojili mi notebook ze sítě, prý ať si svoje romány píšu někde jinde,“ stěžoval si rozhodčí. „Snůška lží,“ reagovali zase domácí. Více ZDE.

 

V závěru sezóny zažil perné chvilky i sudí zápasu brněnské III. třídy mezi Radosticemi a Moravskými Bránicemi. Rozhodčí v 80. minutě přišel o svůj zápisník i karty, které mu zabral rozlícený vyloučený hráč. Více ZDE.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
30. 6. 2023 11:24
Vážená redakce, z vaší reportáže se mi dělá zle a je vidět že píšete od stolu a určitě jste neviděli osobně žádný zápas osobně. Je to vidět jak vše píšete dle zápisu o utkání. Myslím že máte na víc než psát s cenzůrou.

Ostatní čtou