Tomáš Pomije je vášnivý cestovatel a věří v úspěch českých hokejistů

0

Ačkoliv vyhrál hlasování o hráče kola Pavej Rejšek, který ke své obhajobě řekl: "Děkuji všem, co pro mě hlasovali a jsem rád, že jsem titul obhájil, ale rád si poslechnu také někoho jiného," prostor dostane druhý hráč v pořadí, kterým je Tomáš Pomije z týnské Olympie. V krátkém rozhovoru se rozpovídal i o své (ne)lásce k hokeji.

 

Tomáši, v hlasování o hráče kola jste skončil na druhém místě. Co na to říkáte?

Druhé místo pochopitelně není špatné, ale každý kdo kdy byl v čemkoliv druhý pokukoval po prvním místě. Nyní však již jen můžu sportovně poblahopřát Pavlovi Rejšků k obhajobě titulu hráče kola.

 

Trenér Petr Novotný Vás po zápase s Blatnou vychválil a řekl, že bez Vás by to nešlo. Jak Vy vidíte svoji pozici v týmu?

Osobně jeho pohled moc nesdílím. Vidím u nás mnoho jiných a daleko fotbalovějších hráčů. Vždyť mým úkolem je většinou pouze zabránit šancím soupeře. Takže žádná kreativita. Pouze odkopnout, odhlavičkovat balón a nenechat projít soupeře. Ale je pravda, že v tom asi úplně nejhorší nejsem. (smích)

 

Jak Vy jste viděl právě poslední zápas s Blatnou?

Z mého pohledu jsme nepodali s Blatnou úplně optimální výkon. Nedařilo se nám držet míč, nevytvořili jsme si tlak, pustili jsme soupeře k několika nebezpečným akcím a nechali je vstřelit jednu branku. Nakonec jsme podali přeci jen o něco lepší výkon než Blatná, vyhráli jsme 2:1 a jsme rádi za další tři důležité body do tabulky.

 

V dalším utkání jedete na hřiště Vimperka, který je doma velmi silný.Pokud chcete ale nadále pomýšlet na postup, nemůžete brát nic jiného než tři body, i když vám bude chybět vykartovaný Plojhar.

Řekl jsi to naprosto přesně. My ale na jaře také nehrajeme špatný fotbal a pojedeme si do Vimperka pro body. Máme relativně široký a vyrovnaný kádr a věřím, že ať už z nás nastoupí kdokoliv, tak udělá vše, abychom klukům z Vimperka přerušili šňůru domácí neporazitelnosti.

 

Teď něco k Vám. Jaké jiné koníčky máte kromě fotbalu?

Jsem dost pracovně a profesně vytížený a fotbal skousne také dost času, takže na nějaké "velké koníčky" není už moc času. Ale neodpustil bych si, kdybych si nevyčlenil čas na cestování u nás i ve světě. Mám rád, když můžu poznat nová místa, prostředí a kultury.

 

Zítra začíná MS v ledním hokeji. Jak tipujete, že dopadne česká reprezentace?

Hokej nesleduji a vůbec nechápu povyk kolem MS v Praze. Takže se jen těším až to skončí a bude klid. Ne, to byl samozřejmě vtip. Uvidíme, kam to naši dotáhnou. Doufám, že plné tribuny fanoušků na stadionu a další statisíce diváků u televizí dotlačí náš tým k jedné z medajlí. Jako jejich fanoušci si nějaké to zacinkání na konci turnaje zasloužíme.

 

A co web fotbalunas.cz? Co na něj zatím říkáš?

Jsem rád, že tento projekt vznikl a že poskytuje prostor pro nižší soutěže z celé republiky. Není jednoduché zpracovat a poskytovat takové množství informací a obdivuji nasazení, se kterým se jeho autoři do tohoto projektu pustili. Doufám, že vám všem to vydrží co nejdéle.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou