FOTO: Další okresní derby v rámci poháru SKFS rozhodovaly penalty

0

Hředle v rámci poháru SKFS narazily nejprve na Tatran Rakovník a v případě postupu jim los určil druhý městský klub, a to SK Rakovník. První kolo vítěz okresního přeboru zvládl bez problému, nyní to ale byla jiná píseň. Rakovnické SK bylo daleko těžším soupeřem, i tak ale svěřenci Jana Sklenáře srdnatě bojovali až do konce a málem z toho bylo velké překvapení!

FK Hředle - SK Rakovník 2:3 po pen. (0:0)

 

Branky: 54. Sláma (pen.), 80. A. Vitner - 65. Kotaska, 75. Schwendt.

 

Rozhodčí: R - Tomáš Brožek, AR1 - Adam Beneš, AR2 - Milan Šefara.

 

sestava FKH: Bečirovič - Pelc, Mrázek, Dav. Minařík, Somol - T. Čuda (68. Dan. Minařík), Sláma, M. Vitner, Sedláček - A. Vitner (82. T. Vitner), Bechner. Trenér: Jan Sklenář.

 

sestava SKR: Pešek - Šindler, Rohla (61. Severin), Kotaska - Mareš, Čadek, Itner, Valcha (46. Červený) - Holý (46. Schwendt), Sabo, Pucholt. Trenér: Jiří Kučera.

 

Poslední srpnový den se odehrálo v Traverza aréně okresní derby. Pohárový zápas navštívilo přes dvě stovky diváků. První poločas nabídl převážně hru mezi vápny. Mírně aktivnější byli hosté, kteří se dostávali do zajímavých příležitostí, ale trápila je finální fáze. Největší šanci měl Valcha, který práskl do míče a orazítkoval břevno. S přibývajícím časem to ale byli domácí, kteří se rozkoukali a převzali pomyslnou herní iniciativu. První poločas branku nenabídl a bylo jen otázkou, co nabídne zbylá část utkání. V případě nerozhodného stavu by se šlo rovnou do penalt.

 

Druhá polovina byla zajímavější a především v ní padaly góly. Po nedovoleném zákroku Mareše na T. Čudu získali domácí možnost pokutového kopu, kterou využil Sláma. Hředle držely vedení do 65. minuty. V tento moment ale přišel do vápna zelenobílých povedený centr, na který si naběhl Kotaska a hlavou nedal jinak výborně chytajícímu Bečirovičovi šanci. Městský klub šel o deset minut později do vedení po totožné akci, tentokrát byl na jejím konci přesně hlavičkující Schwendt. Domácí ale nic nevzdali a po pár minutách srovnali, když se nadvakrát prosadil A. Vitner.

 

Utkání nakonec došlo až do penalt, kde se rozhodovalo o tom, kdo postoupí. Potvrdilo se nepsané pravidlo, že při penaltové loterii mají o trochu více štěstí hosté, což se také potvrdilo. Na domácí straně pokutový kop neproměnil Sláma, míč poslal do tyče. Všichni ostatní zahravači byli úspěšní, a tak se z postupu mohlo radovat rakovnické SK. Hředle ale předvedly bojovný výkon a nedá se říci, že by v utkání tahaly za kratší konec. Naopak, jednalo se o typicky remizové utkání.

 

Obrovská škoda, že to štěstíčko se nakonec odklonilo. Hráčům musím poděkovat. Dřeli, bojovali a nevzdali se, ani když soupeř otočil skóre. V prvním poločase nám chvíli trvalo než jsme si přivykli stylu SK, ale poté si troufám říci, že se poločas hrál především podle našich not. Měli jsme i solidní příležitosti, ale žádnou vyloženou. Druhý poločas jsme začali hodně aktivně, za což jsme byli odměněni pokutovým kopem. Po příchodu Severina se obraz hry zcela změnil. Zbytečně jsme ustupovali a pouštěli si stopery na čtyřicet metrů od branky. Díky tomu jsme se dostávali pod veliký tlak. Z přemíry snahy v obraně jsme začali dělat chyby, a tak nám dvakrát vyplavali na zadní tyči hráči, kteří skórovali. V to, že se vrátíme do hry, nevěřil asi nikdo, ale Adam Vitner byl proti. V poslední minutě vystřihl zákrok Bečirovič a poslal nás do penalt. Tam už se od nás štěstí odvrátilo, když paradoxně nedal náš nejjistější střelec, který trefil tyč. Dokážeme-li přenést takové výkony i do ostatních zápasů, tak budu naprosto spokojen, protože ještě vím, že je v týmu o trochu více. Ale to přijde, věřím tomu, že poctivou prací se tam dostaneme. Jinak velké díky všem, kteří dorazili. Hrát v takovém prostředí je radost a snad se všem přítomným zápas líbil,“ hodnotil pohárové utkání trenér domácího celku Jan Sklenář.

 

Věděli jsme, co nás ve Hředlích čeká a přesně to se potvrdilo. Nepříjemný soupeř, důrazní útočníci a menší hřiště. Do toho místní kulisa, která požene své oblíbence. Začátek zápasu nevypadal špatně, škoda neproměněných šancí. Postupně se ale Hředle dostávaly více do utkání a my jsme si s tím nedokázali poradit. Po bezbrankovém poločase jsme věděli, že nás čeká velmí těžký druhý poločas. To se potvrdilo, domácí na nás nastoupili a z penalty šli do vedení. S příchodem čerstvých hráčů na hřiště se obraz hry změnil a byli jsme to my, kdo diktoval tempo hry. Po dvou povedených akcí a krásných gólech jsme otočili stav utkání na svou stranu a měli jsme si vedení pohlídat. To se bohužel nestalo, v závěru jsme si nechali dát zbytečný gól a šlo se do penalt. Nerozhodný stav po základní hrací době byl také díky skvělému Javorovi v brance domácích, který Hředle několikrát podržel. Při penaltách se na nás usmálo štěstí, Slámičovi to naštěstí podruhé nevyšlo a jdeme dál. Vzhledem k průběhu utkání byla remiza zasloužená. Hředle na hřišti nechaly všechno a rozhodně se nemají za co stydět, odehrály velmi dobrý zápas,“ řekl k utkání rakovnický brankář Tomáš Pešek.

 

Galerie od Šárky Krejčové.

 

V dalším kole poháru SKFS čeká na rakovnické SK celek TJ Byšice, utkání je naplánováno na 21. září od 17:00 hod. Domácím týmem jsou Byšice.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou