Začíná nový soutěžní ročník 2022/23

0

Letní přestávka utekla jako voda a máme tady nový soutěžní ročník 2022/23. I v tom letošním se můžeme těšit na řadu zajímavých duelů a lokálních derby, která s sebou zajisté přinesou ten pravý přídech toho nejlepšího vesnického fotbalu. 

Oproti minulým ročníkům, kdy se z Áčkové skupiny I.A třídy stala doslova "Prajzská liga" a bylo to na fotbal pro diváky co by kamenem dohodil, bude si muset fanoušek v té letošní sezóně zvyknout na častější cestování do vzdálenějších končin. Už to nebude jen o ježdění po opavském okrese a cyklostezkách mezi prajzskými vesnicemi. V letošním ročníku totiž přivítáme mezi sebou i týmy z okresu Bruntál, Nový Jičín či Frýdek-Místek.

 

Kromě tradičních mužstev jako Darkovičky, Ludgeřovice či Mokré Lazce, které hrají tuto soutěž už více než jednu dekádu, se můžeme i letos těšit na ambiciózní týmy jako Starou Bělou, Kravaře či Chlebičov. Uvidíme, co předvedou letos Kozmice, které měly loni vskutku povedenou sezónu a jako nováček rozhodně nezklamaly. Hradecký tým se určitě pokusí zlepšit dojem z loňského ročníku, kdy předváděl nevyrovnané výkony. A jaký bude další osud Štěpánkovic, které se opět budou muset spoléhat na hráče ze svým vlastních řad? Více budeme vědět po pár odehraných kolech.

 

Z loňského seznamu účastníků zůstalo 9 mužstev ze 14, což značí, že letos naši Áčkovou skupinu obohatí celkem pět nových týmů. O prajzská derby by nemělo být ani letos nouze, protože soutěž zakusí nováček ze Strahovic. Ty zvládly v minulé sezóně postupové dostihy proti Krásnému Poli, které v závěru sezóny porazily a zajistily si postup. Zklamání Ostravanů však brzo pominulo, protože po pár týdnech dostali nabídku k postupu a tu využili. Po několika letech jistého útlumu se opět blýsklo na lepší časy v Městě Albrechticích, které také pamatují vyšší soutěže. Z Béčkové skupiny bylo k nám přeřazeno mužstvo z Jistebníku, které se pokusí vylepšit dojem z nepovedené minulé sezóny. A do dění bude chtít promluvit i další nováček z Kozlovic, který je pro místní kluby velká neznámá. O to víc důvod se těšit na něco nového.

 

Všem účastníkům přejeme mnoho zdaru do nové sezóny, spoustu bodů a nefalšovaných zážitků a především co nejvíce spokojených a natěšených fanoušků. 

Sportu zdar a fotbalu zvlášť!!!

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou