Nespokojenost s výkonem rozhodčího daly Horní Bučice najevo po svém

0

Z duelu se známým mančaftem Červených Janovic, jehož barvy hájí hned několik bývalých prvoligových plejerů, se stihlo odehrát pouhých 52 minut. 

Šlágr kola kutnohorské třetí třídy přilákal úctyhodných 200 diváků. Aby ne, jména jako Řepka nebo Jiránek prostě táhnou. První poločas nabídl pohledný fotbal a těsné vedení domácích v poměru 3:2. Málokdo asi čekal, že z druhého dějství uvidí jen malou část.

 

Během několika minut dokázal červenojanovický Kacafírek vstřelit dvě branky, které znamenaly pohodové třígólové vedení. Hráči Horní Bučice si stěžovali na ofsajd předcházející páté brance, avšak marně. Kouč Miroslav Kováč tak sáhl k netradičnímu a dost necitlivému rozhodnutí, když své svěřence odvolal do kabin. Sudí Chalupa tak musel zápas ukončit.

 

Hostující lodivod se vyjádřil ke svému rozhodnutí pro web Svoboda.info takto: "Když už hlavní sudí domácím toleroval, že jim domácí rozhodčí zvedl dva ofsajdy - já to nevidím. Ale udělal to náš a rozhodčí hru pustí", rozohnil se. Nelíbilo se mu rovněž to, že po faulu jednoho z domácích sudí Chalupa ukončil poločas namísto nařízení přímého kopu. Na závěr uvedl, že mu vadí přístup okresu k Horním Bučicím. Rozhodnutí odejít z hrací plochy nebylo podle Kováče namířeno proti domácímu klubu, nýbrž proti OFS, který měl hostujícímu celku v minulosti několikrát ukřivdit. 

 

A jak okolnosti předčasného ukončení duelu popsal hlavní rozhodčí v zápise o utkání? "Utkání ukončeno v 52. minutě - opuštění hrací plochy hostujícím družstvem jako projev nesouhlasu s rozhodováním rozhodčího.  V 52. minutě hráč Kacafírek vstřelil branku na 5:2. Tato situace probíhala 2 metry od brankové čáry a laik pomezní signalizoval ofsajd, přičemž se nacházel 5 metrů od středové čáry. Z mého pozičního postavení jsem situaci dokázal lépe posoudit - o ofsajd se nejednalo a branku jsem uznal. Po tomto indicentu vběhnul na hrací plochu trenér hostů Kováč Miroslav, kterému jsem udělil žlutou kartu - svévolný vstup na hrací plochu v přerušené hře. Následně se tým hostí na protest odebral do kabin. Utkání jsem proto předčasně ukončil."


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou