Druholigový duel rozhodlo vteřinové lepidlo

0

Páteční utkání druhé nejvyšší proti sobě svedlo celky Jihlavy a Třince. Začínalo to vypadat, že se týmu rozejdou shodně s bodem, v 86. minutě se ale prosadil Stanislav Klobása.

Ten přišel na hřiště až v 65. minutě a efektní patičkou se mu podařilo tečovat střelu spoluhráče a umístit ji mimo dosah třineckého gólmana.

 

Útočník Jihlavy se přiznal, že se rozhodl vrátit ke svým starým, téměř se rozpadajícím kopačkám. ,,Jsou úplně neuvěřitelné. Minulý rok jsem s nimi vyhrál nejlepšího střelce soutěže,“ připomíná sedmadvacetiletý kanonýr loňský ročník, v němž nasázel v 25 utkáních druhé ligy 17 branek.

 

„Před novou sezonou jsem si obul nové kopačky a zatím mi moc nepomohly. Tak jsem si koupil dvě vteřinová lepidla, staré kopačky si slepil, vzal si je na zápas a přineslo nám to tři body," dodává s úsměvem

 

Na třech bodech měl naprosto zásadní podíl, když se postaral, jak jsme již zmínili, o jedinou branku zápasu. „Předvídal jsem, kudy by ta střela mohla jít. Jinudy to nešlo, protože tam stáli protihráči,“ popisuje svůj důležitý zásah. „Naštěstí to tam opravdu letělo. Nevím, jaká je procentuální šance, že to takhle patou trefím. Ale povedlo se,“ oddechl si.

 

Gólový moment si velice dobře vybavoval. „Levou patou jsem to dal do protipohybu gólmana,“ pochvaloval si. „Chtěl jsem směr střely nějak změnit, ale bylo při tom hodně štěstí. Prostě mě to trefilo.“

 

A občas tolik potřebné štěstí připisuje druholigový střelec právě svým kopačkám. „Asi teď budu kupovat vteřinové lepidlo a hrát jen v nich. Doufám, že neprasknou,“ přeje si skromně.

 

Pro Klobásu to byl zápas ještě specifičtější, celý týden předtím totiž vůbec netrénoval a s účastí v utkání se krátce před ním domlouval s trenérem. „Po zápase s Líšní jsem měl problémy, netrénoval jsem ani jeden den, ani jednu minutu. Jenom jsme se s trenérem před zápasem telefonicky domluvili, že půjdu na posledních pětadvacet třicet minut. Že mi to lékaři dovolili,“ prozradil. „To, že jsem nakonec dal vítězný gól, bylo navíc,“ uvědomuje si hráč, jenž však už bez tréninku do utkání rozhodně nastupovat nechce. „To nejde. Jak jsem se tři dny předtím nezpotil, myslel jsem, že umřu. Nemohl jsem chytit druhý dech,“ dodal nakonec.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou