Poborský potvrdil akademii v Hradci Králové

0

Již letos na podzim by mělo dojít ke spuštění nové regionální akademie v Hradci Králové. K jejímu "otevření" by mělo dojít prvního září a na vše dohlédnout byl i Kandidát na předsedu FAČR Karel Poborský. 

„Ujistili jsme se, že všechny strany jsou připraveny,“ uvedl držitel stříbra z Euro 1996 a bývalý reprezentant, jenž nyní působí v roli vedoucího úseku akademií ve FAČR.

 

Poborský jednal s primátorem Alexandrem Hrabálkem, hejtmanem Martinem Červíčkem a šéfem klubu FC Hradec Králové Richardem Juklem. Vše se točilo kolem akademie. A bylo to velice plodné jednání. Všichni se totiž shodli a navzájem ujistili, že je vše nachystáno a pečlivé přípravy za poslední rok budou konečně zúročeny. 

 

Podmínky pro mládežnický fotbal v Hradci jsou podle Poborského velice dobré. Dodává, že co se akademie týče, je potřeba vše ještě schválit na zastupitelstvích v kraji i na městě, ale vše je nasměrované k tomu, aby se 1. září mohlo začít.

 

Roční náklady na provoz akademie se budou pohybovat v rozmezí osm až deset milionů korun.

 

Kandidát na post předsedy FAČR se vyjádřil i k výstavbě nového hradeckého stadionu. Vizualizaci si pochvaloval a nezapomněl zmínit, že si klub nový stadion nepochybně zaslouží.

 

Karel Poborský poté zavzpomínal na své časy, kdy proháněl soupeře na stadionu Pod lízátky: "Musím říct, že když jsem na stadion přišel a viděl jsem to tady v nezměněném stavu, tak mi hlavou prolétl obrovský kus historie… Nových je tady snad jen pár sedaček. Na dnešní poměry už je stadion naprosto nevyhovující. Nová aréna je myšlena jako multifunkční, mohou se zde konati jiné akce. Pro Hradec i pro celý kraj bude přínosem."

 

Bývalý reprezentat byl pochopitelně dotázán i na kandidaturu na post předsedy, v tomto ohledu však odpovídal s dávkou rezervovanosti. Ke zvolení Marka Pilného se vyjádřil " jestli si ho delegáti zvolí, nebo kohokoliv jiného, tak musí vědět proč."

 

To vyvolalo otázku, zda by Poborskému nevadilo, pokud by v Ústí nad Orlicí obhájil pozici Michal Blaschke, který se o to vehementně a nečestně snažil.  "Pan Blaschke je pro mě kontroverzní osoba. Ale do voleb na okresní a krajské úrovni nezasahuji. Jak jsem řekl, jsou to demokratické volby. Já fotbalu nabízím spojování zvolených lidí, názorů… Volby jsou na lidech, kteří v okresech a krajích žijí. Je na nich, koho si zvolí. Oni si potom musí zodpovědět, kam fotbal na těchto úrovních chtějí vést, pod kým chtějí pracovat a jak by měl fotbal vypadat" řekl Poborský.

 

A v závěru byl dotázán i na dokola a ze všech úhlů probíraný zápas Evropské ligy, Rangers - Slavia. "Je z toho obrovská bublina, která nikomu nepomůže, Slavii, českému národnímu týmu, ani českému fotbalu jako takovému. Jsem zvědav, jak se toho chopí UEFA, protože to bude mít dopady na náš fotbal. Sám očekávám, jak to UEFA vyřeší. To zatím nevíme a nelze předjímat. A chování Ondřeje Kúdely? K tomu se nechci vyjadřovat," zakončil rozhovor fotbalový matador.

 

Ve videu níže se Poborský vyjadřuje obsáhleji k plánované akademii:

 

Celý rozhovor přinesl Hradecký deník.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou