"Růže mezi trny" končí. Damková odstoupila ze všech funkcí FAČR

0

Je to oficiální. Bývalá rozhodčí a životní partnerka obviněného místopředsedy FAČR Romana Berbra Dagmar Dámková rezignovala na všechny funkce v českém fotbale. 

Pětačtyřicetiletá Damková se rozhodla na vlastní žádost rezignovat na pozici v Řídící komisi pro Čechy a také na pozici členky výkonného výboru FAČR.

 

Ještě v pondělí odpovídal předseda FAČR Malík na otázku, zda Damková věděla o trestné činnosti páchané dle policie jejím partnerem následovně: "To je otázka spíše pro ni. Dagmar Damková tráví coby elitní členka komise rozhodčích na FIFA a UEFA obrovskou část roku v zahraničí při plnění povinností právě pro FIFA a UEFA. Přibližně sedmdesát procent ze všech dnů v roce." Ve středu Damková oznámila rezignaci na všechny své funkce v českém fotbalu.

 

Členkou komise rozhodčích UEFA a FIFA Damková zůstává nadále.

 

Dagmar Damková je bývalá česká rozhodčí. Jedná se o první českou ženu, která kdy pískala nejvyšší českou fotbalovou soutěž mužů. Během svého působení odřídila 101 mezinárodních utkání a 45 duelů v české první lize. Jako funkcionářka se stala také první ženou v historii, která získala post ve výkonném výboru fotbalové asociace. Svého času patřila mezi oblíbené postavy českého fotbalu, například písničkář Jaromír Nohavica ji věnoval píseň s názvem Růže mezi trny. Svou pozici oblíbenkyně pak ale u fanoušků ztrácela jakožto partnerka kontroverzního funkcionáře Romana Berbra.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou