Přítomné diváky nechal rozhodčí vyvést z areálu. Přitom si ale vyslechl své! Došlo i k rasistickým poznámkám proti hráči soupeře

0

V zápase Čechie Velká Dobrá - SK Rakovník B zkušený hlavní rozhodčí Leoš Hanák ve 40. minutě přerušil utkání. Podle něj došlo k porušení nařízení vlády o sehrání utkání bez diváků.

"V areálu se v průběhu poločasu začali vyskytovat diváci. Upozornil jsem na skutečnost hlavního pořadatele, který přibližně šest minut vyváděl asi dvacet osob z areálu," vysvětlil sudí svůj krok.

 

Toto dění ale zdaleka neprobíhalo hladce. "Při této skutečnosti rozhodčího a asistenta uráželi členové pořadatelské služby slovy: "Vy zas*aný Prymulovi čů*áci, nechte se vykouřit od toho černýho rakovnickýho zm*da", čímž se dopustili rasistické urážky hráče hostí tmavé pleti," poukázal rozhodčí.

 

Vše odstartovala situace ze 30. minuty. Nařízenou penaltu hosté neproměnili, ale rozhodčí ji na pokyn asistenta nechal opakovat, protože gólman dle něj v době kopu nebyl na brankové čáře, ale před ní. Djakaridja Traore už na druhý pokus uspěl a hosté šli do vedení 3:1.

 

Situace se v žádném případě neuklidnila ani ve druhém poločase, v 82. minutě byla udělena červená karta vedoucímu domácích Stříškovi za použití ponižujícího výroku na adresu asistenta rozhodčího: "Já bejt tvůj fotr, tak tě nechám uschnout na prostěradle". Rakovník nakonec vyhrál 5:2, Velká Dobrá je v tabulce na posledním místě.

 

Domácí klub Velká Dobrá prodal protest v tomto znění: "V areálu se po celou dobu utkání nenacházeli žádní diváci. Takzvaní diváci se nacházeli mimo areál na veřejné cestě. Z důvodu stavebních prací na přilehlém pozemku, nelze mít momentálně celý areál uzavřen, tudíž není na první pohled zřejmá hranice areálu. Hanlivé výroky nebyly od pořadatelské služby, ale od lidí, nacházejících se na již zmiňované veřejné cestě (mimo areál). Důrazně trváme na tom, že nebylo porušeno nařízení vlády o sehrání utkání bez diváků."

 

Toto podání ale vyvrací hráči Rakovníku. "Diváci byli každopádně normálně v areálu, kolem hřiště u zábradlí i na tribuně. Dokud nenadávali, rozhodčí je neřešil. Pak na něj ale začali víc a víc nadávat a došlo k přerušení. Dost možná tam pak pořvával i někdo za plotem. Ale ti nejvulgárnější diváci byli normálně za bránou u zábradlí," sdělil námi oslovený zástupce rakovnického týmu.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou