Perné chvilky plné strachu. Trojici rozhodčích v autě obklíčili fanoušci, rozmlátili zadní okno

1

Tohle přesáhlo všechny meze! Po remízovém utkání I.B třídy se skupina příznivců domácího celku rozhodla zatopit trojici rozhodčích. Situaci musela řešit Policie ČR.

Utkání I.B třídy skupiny A Zlínského kraje mezi domácím Sokolem Choryně a hosty z Lidečka skončilo nerozhodně 2:2. Domácí vedli 2:0, jenomže když přišli o druhého vyloučeného hráče, hosté zabrali a srovnali. A domácí fandové měli sudímu Jiřími Pavlicovi jeho verdikty za zlé. Situace všem přerostla přes hlavu a vyvrcholila chuligánským chováním skupiny individuí, na které si nyní posvítí policie.

 

POPIS SITUACE Z POHLEDU ROZHODČÍCH

Po ukončení utkání došlo k výtržnostem ze strany přiznivců domácí družstva, kteří vyhrožovali trojici rozhodčí fyzickou likvidací. "Proto jsme vyčkávali v kabině a čekali na příjezd Policie ČR, která měla zajistit bezpečné opuštění areálu, neboť dle informací bylo shromážděno okolo vozidla pomezního rozhodčího cca 20 podnapilých příznivců domácího týmu. Když šel asistent zkontrolovat danou situaci, zejména stav svého vozidla, byl popliván jedním z příznivců," líčí dění krátce po utkání Jiří Pavlica. Ten si postěžoval i na to, že kolem kabiny se stále vyskytovali fanoušci, kteří trojici sudích častovali výhružkami. "Pořadatelská služba nejevila zájem situaci vyřešit."

 

Sudí pokračoval v popisu vývoje situace. "Asi po 25 minutách přišel jeden z příslušníků domácího týmu se slovy, že se situace už uklidnila a že můžeme v pohodě odejít. Nakonec jsme se rozhodli k odchodu. Cesta k vozidlu proběhla téměř bez komplikací, ale v momentě, kdy jsme začali vkládat tašky do vozidla, se objevilo výše zmíněných podnapilých 20 příznivců, kteří nám začali vyhrožovat a začali poškozovat vozidlo rozhodčího. Okamžitě jsme nasedli do vozidla, ale nemohli jsme odjet neboť si jeden z příznivců lehl za auto." A situace rychle eskalovala, pro trojici rozhodčích v autě začaly hodně perné chvilky.

 

"Příznivci mlátili pěstmi do bočních oken, do čelního skla, několikrát polili vozidlo pivem, kopali do něj a v jeden moment měli snahu i auto převrátit. Dále neustále vyhrožovali celé trojici, ale hlavně hlavního rozhodčího, že ho zabijí," zmínil Pavlica do zápisu z utkání. "Několikrát se také snažili silou otevřít dveře vozidla, za účelem dostat se k rozhodčímu. Během tohoto incidentu se ozvala rána, která byla způsobena rozbitím zadního okna, které způsobil jeden z příznivců hozením neidentifikovatelného předmětu, nejspíše kamenem." Fanoušci rozmlátili autu zadní okno.

 

U incidentů již nebyla přítomna pořadatelská služba. Situaci se snažili zklidnit jen hráči domácího týmu. Rozhodčí nakonec odjeli, kousek od místa incidentu vyčkali na příjezd policie. Podle rozhodčích došlo navíc při odjezdu hostujícího družstva dokonce k napadení hráče Petra Sekuly, který schytal úder do hlavy jedním z výtečníků z choryňského tábora.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
4. 9. 2019 17:03
1) Proč nechtěla tuto situaci řešit pořadatelská služba?
2) Proč přijela policie tak pozdě?

Ostatní čtou