Kostelci příprava zatím nevychází, přesto chce hrát o druhé místo

0

Jako jediný dokázal porazit lídra soutěže z Libčan, ztrácel ovšem s tabulkově hůře postavenými celky. Kostelci nad Orlicí patří po podzimní části královéhradeckého krajského přeboru pátá příčka, do jara ale vstupuje s ambicemi probojovat se na pomyslné stupně vítězů.

Na aktuálně třetí "Cidlinu" Nový Bydžov ztrácejí Kostelečtí čtyři body. Nic, co by se nedalo během patnácti duelů stáhnout. Tím spíše, když se svěřenci Milana Petříka mohou se čtyřiatřiceti vstřelenými brankami pyšnit jednou z nejlepších ofenziv v soutěži. Zároveň je zdobí kvalitní obrana. Méně branek dostaly jen vedoucí Libčany.

 

Během zimní přestávky však na výkony z předešlého roku zatím nenavázali. V úvodním přípravném utkání fotbalisté klubu, jenž v 60. letech minulého století okusil divizi, nestačili na Sokol Moravany. Účastníkovi pardubického krajského přeboru podlehli vysoko 3:7. Porážku mírnili přesnými zásahy Lukáš Šrámek, Matěj Cvejn a Michal Ševčík. Nejproduktivnější střelec mužstva a zároveň druhý nejlepší kanonýr přeboru, čtrnáctigólový Roman Zajíček, do zápasu nenastoupil.

 

“Začátek přípravy byl poněkud špatný. Řada hráčů byla na dovolených, někteří na vysokých školách, které studují. Teď už ale trénují, situace se ustálila,” hodnotí šéf klubu Jiří Kotásek.

 

Připravu zahájil pátý tým ligy 15. ledna. Do ní již nezasáhla dvojice Varol Ikizgül - Dominik Krupka, jež mužstvo opustila. “Náhrady sháníme, vše je v jednání. K oslabení kádru ale nedošlo, nešlo o klíčové hráče,” přibližuje Kotásek. Tým podle jeho slov doplní vedle posil ještě mladí hráči z juniorky a dorostu, aby se vytvořila patřičná konkurence.

 

Uplynulý víkend absolvovali Kostelečtí soustředění v Rokytnici nad Jizerou. Během zimní přestávky je čekají ještě čtyři přátelská utkání, nejbližší sehrají v sobotu na půdě Letohradu, šestého mužstva pardubického přeboru. Do jarní části soutěže pak vstoupí 16. března domácím duelem s Chlumcem nad Cidlinou.

“Ambice zůstávají stejné. Na prvního nemáme nárok, tak budeme bojovat o druhé místo,” tvrdí předseda Jiří Kotásek. “Pokud budou kluci zdraví a bude se nám dařit, jsme schopni porazit každého,” dodává s tím, že jednoznačným cílem klubu je být nejlepším týmem v přeboru z okresu Rychnov nad Kněžnou. Toho Kostelec dost pravděpodobně dosáhne. Zbylé dva týmy Dobruška a rychnovský Spartak se momentálně krčí na chvostu tabulky.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou