Fotbalisté Doubravy a Bakova si o víkendu s chutí zastříleli

0

Mladoboleslavsko - O uplynulém víkendu se pozvolna rozjely i soutěže Mladoboleslavském okresu. Hned první jarní kolo nabídlo souboj nesmiřitelných boleslavských „S“. V bitvě mezi „domácím“ Sportingem a SKP, která se hrála v azylu na hřišti Strašnova, porazili Policisté Sporting 3:1. Nuda nebyla ani v ostatních utkáních. Například bakovský ostrostřelec Jan Resl přispěl k vítězství Bakova nad Jivinou 8:1 hned pěti góly…

SPORTING MB – SKP MB 1:3 (1:0)

 

Utkání o pomyslný klíč od Boleslavi začali aktivněji policisté, ale ani Prokhorov ani Zajíček na brankáře Sportingu Bílka nevyzráli. Ve třicáté minutě pak vybídl Tomš k útoku Zemenčíka, ale vyběhnuvší Bílek jeho střelu zachytil, a tak se mohli z první branky zápasu hosté, kteří využili nedůrazu hostů na půlce, obrali je o míč a Knespl poslal Sporting do vedení. Ten do konce první půle už vedení nepustil.

 

Ve druhém poločase se SKP snažil logicky o vyrovnání, což se také podařilo. Hráči „domácího“ Sportingu totiž ukázkově předvedli, jak se dá ztratit utkání ve dvou minutách. Nejprve nedal Miroslav Zdražil brankáři Bílkovi žádnou šanci nádhernou střelou z voleje, aby o dvě minuty později mohl vstřelit vítězný gól z penalty nařízené za faul na Žahourka. S přibývajícím časem už hráči Sportingu odpadli a SKP tak směřoval za vítězstvím. To potvrdil v osmadevadesáté minutě třetí brankou Pavel Žahourek z přímého kopu.

 

Michal Bílek (FC Sporting): V první půli měl SKP převahu, ale gól se naštěstí povedl dát nám. Do druhé půle jsme si řekli, že nesmíme v zádu polevit, že musíme hrát na jistotu. Jenže při prvním gólu jsme nedostatečně pokryli Zdražila, který to trefil nádherně z voleje. Před druhou brankou následoval faul poté, co nahraje pravý bek špatně stoperovi a třetí gól, tak tam už jsme to otevřeli. Rozhodčí odpustil našemu obránci červenou kartu, ale Žahys to trefil perfektně.

 

Jan Pažout (SKP): V prvním poločase jsme mohli dát gól, ale nedali jsme a vlastně z protiútoku, jsme ho dostali, po nedostatečném pokrytí hráčů. Do druhého poločasu jsme si řekli, že je potřeba to trochu zlepšit, dávat do stran a zakončit to gólem. A to se nám taky povedlo.

 

V dalších utkáních si smlsli útočníci Doubravy a Bakova nad obranami Obrub (9:1), respektive Jiviny (8:1). V Ledcích pak mohli diváci vidět souboj o první místo mezi Ledci a Čistou, odkad si nakonec hosté odvezli vítězství 3:0. Střelecky se v tomto kole dařilo především bakovskému Janu Reslovi, který vstřelil do sítě odevzdané Jiviny hned pět branek. Luboš Odcházel z Doubravy se do sítě Obrub trefil čtyřikrát.

 

Další zápasy:
Doubrava – Obruby 9:1
Březno – Řepov 0:0
Ledce – Čistá 0:3
Klášter – DBSK „B“ 0:2
Bakov „B“ – Jivina 8:1

 

Hráč kola: Jan Resl

 

Josef Zdobinský

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou