Příprava u lídra - TJ Sokola Věřňovice

0

Souhrn událostí, které se přes zimu udály u lídra 1.B třídy sk. C. Odchod střelce i nezvykle dlouhá příprava.

Přípravu věřňovický tým zahájil poměrně brzo už v úterý 16.1.2018. Trenér Martin Kubiš není zastánce dlouhých zimních příprav, ale jelikož se jeho tým účastnil orlovského zimního turnaje, který začínal už 27. 1. kvůli velkému počtu účastníků a neměl moc na výběr. Ještě před začátkem přípravy se však musel smířit s jednou velkou ranou. Tým opustil kvůli práci v zahraničí Lukáš Malík a tak přišel tvrdý oříšek pro věřňovické vedení jak nahradí deset podzimních gólů teď už bývalé věřňovické opory. Navíc Lukáš byl skvělý kluk do kabiny a poctivec, který když mohl, nevynechal trénink. První zápas Věřňovický tým odehrál ve velmi okleštěné sestavě hned první víkend po začátku přípravy s účastníkem Krajského přeboru – Orlovou a prohráli 0:3. 

Poté už začal dříve uvedený turnaj O pohár starosty Orlové. Zimní přípravy sedí střelci Čerešňovi, který v nich střílí spoustu branek a dokázal to hned v prvním kolem zimního turnaje, když přispěl pěti góly k drtivé výhře 11:1 na TJ Petřvald. Ve druhém kole Věřňovice narazily na tým ze stejné soutěže Inter Petrovice. Tomu i přes jasnou převahu a spoustu neproměněných šancí vstřelili hráči Věřňovic pouze dva góly a vyhráli 2:0. Ve třetím kole hráli s  velkým rivalem ze stejné obce, se kterým je navíc čeká první jarní kolo, Dolní Lutyní. Po vyrovnaném úvodu, soupeře nakonec také jasně porazili 6:2. Čtvrté kolo přineslo zatím asi nejkvalitnějšího soupeře ze Záblatí. Vzájemné zápasy bývají hodně vyhecované a soupeř byl někdy až přemotivovaný. Nicméně předvedl pěkný kombinační fotbal, ale nakonec na Věřňovice nestačil v poměru 1:4. Prozatím poslední utkání tým trenéra Kubiše odehrál 25.2. s Loukama, které tým trenéra Kubiše také velmi mile překvapili. Přivedli velmi zajímavé kluky a bylo z toho velmi kvalitní utkání z obou stran, které nakonec vyhráli 1:0 hráči Věřňovic.

Následné utkání se Slavojem Petřvald bylo odloženo a ve zbytku přípravy Věřňovice čekají kromě tohoto utkání ještě dva zápasy – poslední kolo turnaje, se střetnou Věřňovice zatím s také neporaženým Slavojem Rychvald o prvenství v turnaji a generálku odehrají na vlastním hřišti se Stonavou. 

 

"Co se týče přípravy tak vše děláme s míčem, kondiční věci, spoustu průpravných her a myslím, že jsme dobře připraveni na jarní boje o vítězství v soutěži,"svěřil se Jakub Kubiš. Po odchodu Malíka bylo nutné tým doplnit útočníkem, kterého se zřejmě povede přivézt. Třetím do party Kubišů bude Matěj Kubiš(18 let) syn trenéra Martina Kubiše a bratr hráče Jakuba Kubiše. Další hráči jsou ještě v jednání. Rychlý útočník s tvrdou střelou, který si například zahrál Moravskoslezskou dorosteneckou ligu ve Vítkovicích, nebo dorosteneckou divizi v Havířově. Pár zápasů odehrál za mužské áčko v Orlové v Krajském přeboru. Po skončení orlovského turnaje se tým pomalu přesune na travnaté hřiště a poslední dva týdny před začátkem soutěže už by měl trénovat na svém hřišti.

První jarní kolo čeká tým velký šlágr, obecní derby v Dolní Lutyni.

 

Souhrn výsledků v přípravě:

Slavia Orlová 3:0 Věřňovice

Věřňovice 11:1 TJ Petřvald

Věřňovice 2:0 Inter Petrovice

Dolní Lutyně 2:6 Věřňovice

Věřňovice 4:1 Záblatí

Věřňovice 1:0 Louky

Nadcházející duely:

Věřňovice - Petřvald ?

Věřňovice - Slavoj Rychvald 11.3

Věřňovice - Stonava 17.3

 

Změny v kádru:

Příchody: Matěj Kubiš (Slavia Orlová)

Odchody: Lukáš Malík (práce v zahraničí)

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou