FOTO: Konaté s Váchou se podíleli na výhře juniorky Sparty nad Vyšehradem

0

Ve druhém přípravném utkání, jež se hrálo v sobotu 3. února 2018 na Vyšehradě, domácí kombinovaný tým s řadou dorostenců podlehl juniorce Sparty 2:5. V rudém dresu soupeře se objevily dvě výrazné posily, dva zkušení hráči: Lukáš Vácha a Tiémoko Konaté.

 

Favorit tohoto zápasu šel do vedení už po minutě od zahájení hry, kdy Konaté střelou zpoza vápna pod břevno překonal Procházku: 0:1. Na druhé straně se dostal dvakrát do zakončení Kubec – nejprve po přihrávce od Š. Klímy pálil nad a poté jeho druhou střelu vytěsnil gólman Čtvrtečka na roh. V 17. min. Macej sebral míč právě Čtvrtečkovi, ale z nečekané šance nic nebylo. Hned z protiútoku však gól padl a jeho autorem byl O. Novotný: 0:2.

 

Za tohoto stavu měl vyloženou gólovou šanci Heřman, ale minul sparťanskou bránu. A znovu se hned naplnilo pořekadlo nedáš – dostaneš: v 19. min. přihrával Konaté a zakončoval O. Novotný: 0:3. Vzápětí další čistou gólovou šanci sparťanů zmařil Procházka, jenomže ve 31. min. ho propálil střelou na zadní tyč Konaté: 0:4.

 

Ten stav po půlhodině hry nevěstil vůbec nic dobrého, ale právě v té chvíli domácí mužstvo zvedlo hlavu. Svoji druhou gólovou šanci nevyužil ve 36. min. Heřman, zblízka trefil brankáře Čtvrtečku. Lépe si vedl o minutu později Junek, když po přihrávce zprava od Pusche propálil brankáře hostí: 1:4! Dvě minuty před poločasem Vacík zatáhl balon, poslal ho do vápna Heřmanovi, který si odclonil tělem bránícího zadáka hostí a přiťukl ideálně Junkovi: 2:4!

 

Po necelé hodině hry mohl vstřelit kontaktní gól střídající Filip, ale jeho trefa zpoza vápna o metr minula bránu. Také ve druhé půli však měli víc šancí sparťané a v 78. min. uzavřel skóre s pomocí teče Špaček:2:5. To už byl na hřišti i 40letý vedoucí týmu juniorky Sparty Luděk Stracený, jenž odehrál závěrečných patnáct minut zápasu. V 85. mohl ještě korigovat výsledek Macej, ale netrefil sparťanskou bránu.

 

Trenér Vyšehradu Jaroslav Klíma: „Pro kluky byla fantastická zkušenost, zahrát si proti takovým fotbalistům, jimiž jsou hlavně Vácha a Konaté. Než jsme se rozkoukali, prohrávali jsme 0:4. Ale jsem spokojen s tím, že jsme zápas ani za tohoto stavu nezabalili a za stavu 2:4 se nám naskytla možnost dát kontaktní gól. Pokud jsme dokázali plnit taktické pokyny, bylo to z naší strany dobré, a tak mohu být celkově s naším výkonem spokojen.“

 

Trenér juniorky Sparty Michal Horňák: „Brzy jsme vedli 4:0, to nás ale uspokojilo a mysleli jsme si, že to půjde dál samo. Hodnocení našeho výkonu proto nemůže být kladné. Proti dorostencům Vyšehradu jsme se měli určitě víc prosadit.“

 

FC Slavoj Vyšehrad – AC Sparta Praha U21 2:5 (2:4)

Branky: 37. a 43. Junek – 1. a 31. Konaté, 18. a 19. O. Novotný, 78. Špaček.

Vyšehrad: Procházka – Vacík, Stareček, Šlegl – Macej, Šídlo (49. Filip) – Š. Klíma (75. Michálek), Pusch (81. Kubec), Junek – Heřman (63. Majer), Kubec (53. O. Toman). Trenér Jaroslav Klíma.

Sparta U21: Čtvrtečka (46. Štorc) – Tasić, Penc, Boula, Tvaroh – Čajkovský, Vácha, Urban (75. Stracený), Špaček – Konaté, O. Novotný (55. Hamdy). Trenéři Michal Horňák a Luděk Stracený.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou