FOTO: Teplice vyslaly na Vyšehrad místo ligového výběru juniory, kteří dokázali třetiligového soka porazit

0

Úterní přípravný zápas měl původně nabídnout souboj Vyšehradu s ligovým výběrem, ale z Teplic dorazila jen juniorka. Jenže ta si dokázala poradit, když dokázala během osmi minut vstřelit tři góly. Trefa v záběru pouze zmírnila prohru.

První polovina úvodního poločasu nenasvědčovala, že by měl šestý tým tabulky ČFL s lídrem juniorské ligy prohrát. V 7. minutě po rohu Drobílka vypálil zpoza vápna Madej, brankář Němeček ale jeho střelu vyrazil. Tři minuty nato se probil po pravé straně Drobílek a ostře vypálil umístěnou střelu k tyči, gólman Teplic ji však dokázal vyrazit na roh. Po jeho rozehrání Doležal hlavičkoval těsně vedle. Chvíli nato se právě Doležal protlačil s míčem z levé strany a zpětnou přihrávkou našel Čtvrtníčka, ten ale střelou bez přípravy minul. V polovině první půle pálil Jakab zdálky nad.

 

 

Až ve 26. minutě se dostali žlutomodří ke svému prvnímu střeleckému pokusu, a hned z toho byl jejich vedoucí gól. Z přihrávky Diaze zakončoval střelou po zemi na vzdálenější tyč Novotný: 0:1. Dvě minuty nato rozehrál Drobílek zleva přetažený roh a našel na zadní tyči hlavičkujícího Matějku, balon ale Němeček opět chytil. Přesně po půlhodině hry byl odpískán Máčemu faul ve vápně na Šupa. A hrotový útočník Teplic sám proměnil penaltu: 0:2. A ve 34. minutě opět Šup přesným lobem přehodil Procházku: 0:3. První tři střelecké pokusy hostí tak skončily třemi góly.

 

 

Po změně stran se začala sestava postupně měnit, ale šemíci se snažili i tak něco udělat s výsledkem. V 59. min. Madej ranou zpoza vápna prověřil pozornost Němečka, tři minuty nato z přihrávky Drobílka Heřman trefil jen vyběhnuvšího gólmana. V 68. minutě přihrával zprava Macej a opět Heřman se protlačil přes zadáka Teplic a zakončil, střelou z voleje však o metr přestřelil. V 75. min. po individuální akci pronikl do vápna Drobílek, ani on ale Němečka nepřekonal. Povedlo se to až v 88. minutě, kdy po spolupráci Drobílka s Hradeckým zakončoval Kubec: 1:3!

 

Slavoj Vyšehrad – FK Teplice junioři 1:3 (0:3) - úterý 23. ledna

Branky: 88. Kubec – 30. z pen. a 34. Šup, 26. Novotný.

 

Vyšehrad: Procházka – Matějka (54. Š. Klíma), Hradecký, Madej – Jakab, Máče (58. Macej) – Klesa (58. Vacík), Doležal (54. Kubec), Kulhavý (56. Junek) – Čtvrtníček (39. Heřman), Drobílek. Trenéři Jaroslav Klíma a Milan Kopřiva.

 

Teplice junioři: Němeček – Kodad, Kodeš (63. Zeman), Zeman (46. Kotrba), Hasil – Prpič (55. Rivera), Berešík – Diaz, Gebert (46. L. Kučera), Novotný – Šup. Trenéři Stanislav Hejkal a Milan Fišer.

 

Asistent Milan Kopřiva: „Vzhledem k tomu, jaké mají hráči tady na Vyšehradě ve třetí lize podmínky, jsme podali v prvním poločase ostudný výkon. Přístup k tomuto přípravnému utkání byl katastrofální, a tomu odpovídal i výsledek. Rozdíl mezi námi a juniorkou Teplic byl hlavně v pohybu a chuti hrát. Naše hra připomínala spíš fotbal starých pánů. Jak už jsem řekl, je to ostuda.“

 

Trenér juniorky Teplic Stanislav Hejkal: „Do utkání jsme vstoupili pasivně, což mě velmi mrzí. Čekali jsme, co nám soupeř dovolí, hráči poté zjistili, že jeho síla není taková, jakou očekávali a začali hrát svoji hru. Zbytek poločasu jsme už dominovali a vstřelili tři branky po vypracovaných akcích. Do druhé půle jsme prostřídali a tempo trošku opadlo, ale pak jsme se zase do hry zase dostali a zápas kontrolovali.“

 

Zdroj: Denis Postler | 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou