Po pěti kolech jen tři body. Pak ale Větřní zabralo

0

Větřní nashromáždilo za čtrnáct zápasů 21 bodů, ani jednou neremízovalo. Skóre svěřenců hrajícího trenéra Zbyňka Ginzela je 32:36. Hvězdou podzimu celé soutěže byl Rudolf Weinhard - šestkrát byl vybrán jako hráč zápasu, se čtrnácti brankami vede tabulku střelců. Hodnocení podzimu si vzal za tým na starost hráč Petr Gutheis.

 

Větřní zažilo hrůzostrašný začátek sezóny a po pěti odehraných kolech se třemi body na kontě začínali mít v klubu černé myšlenky. Včetně kapitána a týmového mluvčího Petra Gutheise. Poté ale tým naplno předvedl svou sílu. "Podzim se nám i přes špatný začátek celkem vydařil. Do kádru výborně zapadla trojka posil Pliška, Žilavý a Podskalský i jejich výkon se zápas od zápasu zvedal.  Porazili jsme velmi dobrá mužstva, kterých je v naší soutěži víc než dost. Já osobně si hodně cením třeba výhry doma nad Týnem a Strakonicemi a také bodů z Vimperka. Strašně nás mrzí ztráta doma s Velešínem, který byl jednoznačně k poražení a stejně tak prohra v Bavorovicích," vzpomíná Gutheis na podzimní střetnutí.

 

Jak už bylo zmíněno, hvězdou týmu je útočník či postupem podzimu podhrotový záložník Weinhard. "Je jednoznačnou oporou. Dává důležité branky a stejně tak je i připravuje. Je až s podivem, co někdy dokáže vymyslet. Každý ho zná, soupeři se na něj připravují, ale on je vždycky dokáže překvapit nějakou nadstavbou a proto je to naprosto klíčová persona v našem týmu," chválí Petr Gutheis. "Výborně do kádru zapadl i nový asistent Robert Salon, který se své role zhostil na jedničku. Obětuje nám spoustu volného času a zkušenosti, které posbíral ve velkém i malém fotbale se nám snaží předat v každé situaci a my jsme s jeho prací moc spokojení. A ještě bych rád zmínil hlavního kouče Zbyňu Ginzela. Je náročnej, chce z nás vyždímat maximum, někdy mu to uplně neulehčujeme, ale jeho zápálení do hry a tréninku je fakt neskutečný. A když ho vidím, v jeho letech na place, jak se pere s hráči o generaci mladšími, nezbývá mi nic jiného, než mu vyseknout poklonu," zmiňuje sedmadvacetiletý kapitán celku.

 

Větřní předvedlo výbornou druhou polovinu podzimu a protlačilo se do první poloviny tabulky. "Bodů mohlo být víc, ale nemůžeme si na konečný zisk stěžovat. V zimě musíme hodně potrénovat a vrátit se do jara v plné síle. Soutěž je strašně vyrovnaná a myslím že každý v ní může porazit každého. Jako favorita naší skupiny bych podle předvedené hry viděl asi Slavii a Týn, ale Bavorovice si to čtyřbodové vedení budou chtít pohlídat. Tak uvidíme jak to všechno v červnu dopadne," vyhlíží Petr Gutheis


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou