Jen ať se kluci nebojí udělat kličku a hrají ofenzivně, přeje si blatenský trenér Brabec

0

Blatná je týmem s velmi mladým kádrem. V sezóně ale trpěla tím, že i přes kvalitní předvedenou hru nedokázala v některých zápasech urvat body. Umístila se tak sice v horní polovině tabulky, ale kouč Michal Brabec si uvědomuje, že tým mohl získat bodů více.

Blatná je dalším z celků, které nasbíraly za podzim 21 bodů. Dělí se tak o čtvrtou až sedmou příčku s bilancí šesti výher, tří remíz a pěti proher a vyrovnaným skóre 29:29. Nejlepším střelcem týmu byl záložník Ondřej Křivanec s šesti brankami. Nejvyšší výhrou byl výsledek 8:4 ze hřiště Velešína, největší výprask přišel v posledním zápase - 0:5 s Vodňany.

 

Jak se ohlíží za podzimem trenér Blatné Michal Brabec? „Hledali jsme dlouho sestavu, míchali jsme se s ní a hledali hlavně obsazení střední zálohy.  V závěru se to povedlo dát dohromady a už jsme hráli fotbal, jaký chceme předvádět. I když výsledky podle toho nevypadaly." Brabec si je dobře vědom, že jeho tým zaznamenal několik zbytečných ztrát, řadí se mezi ně například domácí porážka se Sedlecem. "Myslím, že jsme měli mít o šest až osm bodů více. S podzimem jsem ale tak nějak spokojený.  Máme sedmnáct hráčů, každý může naskočit do hry. Pokaždé jsme hráli v jiné sestavě, kluci chodí trénovat, myslím, že je to i baví. A o tom to je, jen ať se kluci nebojí udělat kličku, hrají ofenzivně pro lidi," vyzdvihuje kouč, co vyžaduje po svých svěřencích.

 

Michal Brabec si chválí vyrovnanost kádru. "Ondřej Křivanec, Jaroslav Chlanda a Lukáš Motyka se dají označit za lídry týmu, ale nechci nikoho vyzdvihovat, je to u nás skutečně o kolektivu."

 

Trenér Blatné se ale po podzimu dotýká i tematu, které rezonovalo v hodnocení více trenérů skupiny A. Výkonů rozhodčích. "Mrzí mě, že rozhodčí jsou strašně slabý článek této vyrovnané skupiny s celkem fotbalovými týmy. Jak ale mám po zápasech vysvětlovat svému týmu, kterému je 21 let v průměru, proč rozhodčí nepískají pořádně, proč se chovají tak arogantně. Asi pískat neumí, ale tak je to mají naučit. A delegáti s tím neudělají po daných zápasech vůbec nic. Situace s rozhodčími mi vadí. Každý děláme chyby, ale oni tu hru prostě kazí," krčí rameny lodivod blatenského celku.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou