Týnský trenér Orlíček neskrývá po podzimu spokojenost. Chválí si bodový zisk i přístup mužstva, výhrady má k rozhodčím

0

Za podzimem A týmu týnské Olympie jsme se ohlédli s trenérem mužstva Jiřím Orlíčkem.

Týn se po předehrávce jarního kola posunul na druhé místo, o které se dělí s budějovickou Slavií. Olympie ze čtrnácti zápasů devět vyhrála, čtyřikrát prohrála a jen jednou remízovala. Jak je s tímto ziskem spokojený trenér Jiří Orlíček, který tým převzal před sezónou?

 

„Po půlce soutěže jsme byli třetí, s čímž, když jsem přicházel do Týna, asi nikdo nepočítal, protože tým přišel o nějaké stěžejní hráče. Mančaft ale není vůbec špatný. Po vloženém kole na konci září, kdy jsme prohráli nešťastně s Blatnou, pak jsme jeli do Vacova, zářez od rozhodčího – 0:2, a následně jsme dostali nakopáno ve Vimperku, jsme se ocitli dole.  Pak jsme se ale zvedli, důležitou výhru jsme uhráli na Lokomotivě.  Po podzimu jsem chtěl mít 20 bodů, měli jsem jich 25," neskrývá spokojenost týnský kouč.

 

"Jediný zápas, který jsme nedotáhli, byl hned ten úvodní s Planou, ve kterém jsme vedli 2:0," vzpomíná na jedinou remízu týmu Orlíček. Jinak ale ke hře svých svěřenců nemusí mít velké výhrady. "Jsem spokojený i s přístupem, za celý podzim jsme museli zrušit jen jediný trénink, na který chodilo od deseti do čtrnácti hráčů. Kvalitní je i týnské zázemí."

 

Zimní přípravu odstartuje Olympie v únoru. "Důležité je, aby tým zůstal pohromadě, když bychom tým zkvalitnili o dva tři hráče, byl bych jenom rád. Jinak je samozřejmě občas těžké termínově tréninky přizpůsobovat potřebám a možnostem hráčů, byl jsem tak rád, že například Stoklasa mohl chodit trénovat se Čtyrákem po domluvě s Mácou Wohlgemuthem," posílá Orlíček poděkování ke svému bývalému spoluhráči a současnému trenéru Čtyř Dvorů.

 

Jiřího Orlíčka mrzí úroveň a způsob rozhodování zápasů. "Pro kluky je samozřejmě práce prioritou, respektuji, že jde o výkonnostní fotbal. A právě proto si myslím, že tomu by se měli rozhodčí soutěže přizpůsobovat a nepodléhat vlivům. Aby pak nechali kluky zezadu nakopat a přejet skluzem zezadu, to je pro mě něco nesmyslného, když pak máte zlomenou nohu kvůli hraní v nějaké I.A třídě a nemůžete do práce. To by si určití sudí měli uvědomit, velkou měrou totiž svými výkony přispívají k nervozitě v utkání. Máme mladý mančaft, když třeba naše mladé záložníky nakopají, tak psychicky nevydržíte," krčí rameny zkušený trenér.

 

A kteří hráči Týna na podzim zářili? "Josef Brom na stoperu odehrál velice kvalitní podzim, byl k dispozici i do zálohy, kde hrával dříve.  V záloze, když hrál Plojhar, tak pro nás byl vždy přínosem. Je to bojovný typ, který nevynechá žádný souboj. A překvapil mě Dvořák, který v úvodu nebyl v základní sestavě, ale nakonec po rotaci sestavy je naším druhým nejlepším střelcem a dal důležité góly,“ vypočítává trenér. Bude jeho družina na jaře tou, která bude nahánět vedoucí Bavorovice?


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou