Dream Team Zbyňka Ryse zvítězil na 15. Memoriálu Miloslava Ježka

0

V sobotu odstartoval Olešník přípravné zápasy tradičním domácím turnajem. V 15. ročníku Memoriálu Miloslava Ježka nakonec bral pohár za první místo Dream Team Zbyňka Ryse.

1. Semifinále

Olešník vstoupil do turnaje zápasem proti Vodňanům. V základní sestavě se představila i trojice nováčků Tomáš Vajo, Daulet Nygmet a Tomáš Houska. První poločas bylo k vidění hodně nepřesností a o jediný vzruch se postaral domácí Rabiňák, který se dostal ze strany až před hostujícího brankáře, ale gól z toho nebyl.

 

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí hráči a po minutě hry se prosadil Szep. V polovině druhého dějství zvýšil Olešník na 2:0, když předložil míč před odkrytou branku Pomeje Houskovi a ten neměl problém usměrnit míč do prázdné branky. Hosté dokázali v závěru snížit, zásluhou Jandy - 2:1.

 

FK Olešník - FK Vodňany 2:1 (0:0)

 

2. Semifinále

Druhý semifinálový obstaral výběr hráčů Zbyňka Ryse proto mladíkům  z SKP ČB. Největší hvězdou týmu Zbyňka Ryse byl jednoznačně David Lafata. Ten se však téměř celý zápas šetřil na lavičce pod dekou, i přesto v posledních 10 minutách dvěma góly pojistil těsně vedení svého týmu.

 

Před ním se prosadil efektivním dloubáčkem Bouchal a krásnou individuální akcí se prezentoval Jirkovský, který posadil na zadek jak obránce hostí, tak brankáře. Snad si podobnou formu přenese i do Netolic, kam se po dvou letech strávených v Olešníku vrací. Finále tak po dvou letech proti sobě znovu svedlo domácí Olešník a Dream Team.

 

Dream Team Z. Ryse - SKP ČB 4:1 (2:0)

 

O 3. místo

V zápase o třetí místo byly lepším týmem Vodňany, které šli do poločasu s vedením 1:0 po brance Varyše. Druhý poločas byla převaha Vodňan ještě větší a hra se odehrávala převážně na polovině hráčů SKP. Vodňany si vytvořily několik šancí a dvě z nich skončili v síti dorostencům. Podruhé se trefil Varyš a jeden gól přidal Jizba.

 

Finále

 

Očekávané finále začalo oboustranně opatrně. Oba týmy se snažily o kombinační hru, ale gólu se v prvním poločase diváci nedočkali. Blíže k vedoucí brance měli domácí hráči, ale Dudek si na turnaj obul tradičně běžeckou obuv a tak svůj první úprk zakončil střelou mimo tři tyče a při druhém úniku posílal míč před odkrytou branku Pomejeme, kterému ovšem nevyšel krok a míč nezasáhl přesně. Na druhé straně se do šance dostal Bouchal, ale ani on nerozvlnil síť za brankářem Jirkalem.

 

Druhý poločas dělal největší problém výběru Zbyňka Ryse znovu Dudek, ale další gólovka, kdy si rychle připravil míč k zakončení a lobem překonal Hrubého, skončila těsně vedle. Trest přišel na druhé straně, kdy se k zakončení dostal Bouchal a přesnou střelou k tyči poslal Dream Team do vedení. Hra ve druhém poločase se přelévala z jedné strany na druhou. Dream Team mohl pojistit své vedení, ale Jirkal výborným zákrokem nedovolil odskočit soupeři na rozdíl dvou branek. Olešník se dočkal vyrovnání deset minut před koncem. Dudek posunul míč na Tressla a ten křižnou střelou srovnal na 1:1. Minutu před koncem měl pak vítěznou trefu na kopačce Rabiňák, ale na hranici malého vápna si míč špatně zpracoval a Jiří Hanousek odvrátil míč do bezpečí. Jiří Hanousek se pak v poslední minutě postaral i o rozuzlení patové situace, když krásnou střelou po centru Lafaty, nedal brankáři Jirkalovi šanci zasáhnout. Dream Team se tak mohl radovat z vítězství v turnaji po výhře 2:1.

 

FK Olešník - Dream Team Z. Ryse 1:2 (0:0)

 

Nejlepší hráč: Petr Bouchal (Dream Team)

Nejlepší brankář: Miroslav Jirkal (FK Olešník)

Nejlepší střelec: David Lafata (Dream Team)

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou