Téměř 3 000 hráčů si v sezóně vstřelilo vlastní gól! Někteří umělci dokonce hned tři…

0

Jsem smolař! Vlastní gól, a zrovna si ho musím dát já a být za dřeváka! Možná že právě takové myšlenky jste měli v sezóně 2016/2017 po rozvlnění sítě za zády brankáře vašeho týmu. Nebojte, nebyli jste v tom sami, vlastenec taková vzácnost v uplynulém ročníku nebyla.

Některé jsou ukázkové, kdy chcete napálit míč do bezpečí a místo toho ke svému údivu, stejně jako k překvapení všech spoluhráčů, trefíte neomylně růžek vlastní brány. Jiné vynucené, kdy hráči jako poslední záchranu při přečíslení zkouší zabránit skluzem přihrávce na hráče připraveného zakončit do prázdné brány a srazí si míč do sítě. Další pak vyloženě smolné – při závaru ve vápně vám míč spadne na záda a jak na potvoru se odrazí směrem do brány. I takové branky ale rozhodují zápasy.

 

V nižších fotbalových soutěžích České republiky od 3. lig po nejnižší soutěže padlo za sezónu přes 3000 vlastních gólů, o které se postaralo 2902 smolařů. Tři hráči měli v zápise z utkání v kolonce branek u svého jména za sezónu hned třikrát zkratku VL.

 

Kteří to byli? Třemi vlastenci se předvedli:

-          Tadeáš Valenta (Přešťanov, Ústecký kraj, I.B třída)

-          Dušan Bláha (Křesetice, III. třída Kutná Hora)

-          Stanislav Píšek (Blansko, MSFL)

 

V galerii pak naleznete i všechny hráče, kteří si v sezóně dali dva vlastňáky.

 

ČTĚTE TAKÉ:

 

Žebříček TOP 500 kanonýrů České republiky! Králem střelců sezóny 2016/2017 se stal Jiří Kopecký

 

Kdo byl zlým mužem českého fotbalu? Našli jsme nejtrestanější hráče sezóny!

 

Autor: Michal Špírek


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou