Králem kanonýrů je zatím Melechovský z ČFL. Nechal za sebou i Lafatu, ale pronásledují ho borci z okresního přeboru

0

Sestavili jsme žebříček nejlepších kanonýrů českých trávníků! Pravidelně sledujeme dění od třetí ligy až po čtvrté třídy, ale jak najít jednoho nejlepšího střelce? Podívejte se, jak dopadlo srovnání napříč všemi neprofesionálními soutěžemi v exkluzivní ochutnávce z chystaných interaktivních statistik. Brzo najdete v podobném duchu i ostatní nevšední pohledy na data z fotbalových utkání.

Abychom mohli jednotlivé soutěže vůbec porovnat, bylo nutné stanovit koeficienty obtížnosti a podle nich přesné trefy fotbalistů přepočítat do celkového žebříčku. Jak to dopadlo?

 

Králem podzimních střelců se stal Aleš Melechovský. Šestadvacetiletý útočník lídra ČFL z Jiren zaznamenal skutečně parádních sedmnáct branek a při koeficientu soutěže 2 je z toho 34 bodů. Druhým nejlepším střelcem byl sedmadvacetiletý Jiří Kopecký z Krajského přeboru Pardubického kraje. Ten nasázel hned 24 branek, více než polovinu všech branek svých Slatiňan. 

 

Co je ale zajímavé, borce z vyšších soutěží zdatně prohání Jiří Kaššai z Hrozňatova. Patří mu bronzová příčka a hraje přitom „jen“ v okresním přeboru Chebu s koeficientem 0,9! Nikdo jiný nedal na podzim více branek než on – Kaššai se radoval sedmatřicetkrát!

 

Pokud bychom podle současné pracovní verze přisoudili 1. e-Pojištění lize koeficient 3.1 a druhé národní lize 2.5, nejlepší prvoligový střelec Michal Škoda ze Zbrojovky Brno by byl v našem žebříčku až na sedmém místě, Sparťan David Lafata pak jedenáctý. Olomoucký Jakub Plšek by se se třinácti trefami umístil na páté příčce.  Vypovídá tohle netradiční srovnání o špatné formě českých elitních střelců?

 

Necháme se překvapit, jak s pořadím zahýbá jarní pokračování soutěží – zda se například Jiří Kaššai či Ondřej Březina neprostřílejí z okresních přeborů až na vrchol. 

 

Tabulku nejlepších 500 střelců po podzimu naleznete přehledně přímo v galerii.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou