Do Dačic přijede Vízkova Kozlovna!

0

Velkou sportovní událost chystají fotbalisté Dačic. Na jejich stadion přijede v neděli Vízkova Kozlovna. Proti týmu z krajského přeboru se objeví například Jan Berger, dle mnohých nejlepší hráč české historie.

Lidé z města první kostky cukru na světě se mohou těšit na lukrativní fotbalový zážitek, který obstará Vízkova Kozlovna.

Představme si krátce tým složený z fotbalových legend. Již podle názvu je zřejmé, že se jedná o celek Ladislava Vízka, který stmelil mnoho kvalitních hráčů a se svou partou objíždí exhibiční zápasy. Celou akci vnímáme jako spíše společenskou událost, která má za úkol připomenout lidem z Dačic a okolí, že se v Dačicích hraje kvalitní fotbal na nejvyšší krajské úrovni,“ nechává se slyšet předseda klubu Milan Točík.

Velkou zásluhu na přilákání Vízkovy Kozlovny má nynější trenér Roman Bujdák, jenž společně s vedením vynaložil velké úsilí na uspořádání tohoto utkání. „Beru ten zápas jako pozvánku na novou sezonu. A očekávám větší návštěvnost domácích zápasů. Chci probudit lidi k fotbalu a dostat je na krásně zrekonstruovaný městský stadion,“ prohlašuje trenér „A“ mužstva Roman Bujdák, který se s Dačicemi dokázal v náročné sezóně zachránit a nastolil týmu atraktivní pojetí hry.

Vedení dačického Centropenu doufá v početnou diváckou kulisu. „Hrajeme atraktivní fotbal, při našich utkáních padá hodně branek, navíc jsme v domácích zápasem  na jaře ani jednou neprohráli (6 výher, 1 remíza), a přesto se nám nedaří přilákat diváky do hlediště,“ říká s mírným zklamáním Točík.

Na zápas se všichni moc těšíme, přeci jen se utkáme s opravdu vrcholovými hráči, kteří v českém fotbale dokázali hodně. Snad to lidi přitáhne a ukáží, že v Dačicích si sport umíme užít,“ říká s nadšením hráč Centropenu Martin Janák.

Před samotným výkopem bude fotbalovému klubu oficiálně předán závlahový systém, jenž na krásném stadionu chyběl. Město navíc zainvestovalo i do nových sedaček, jimiž se momentálně pyšní polovina tribuny. „Doufám, že tato propagace dačickému fotbalu pomůže a přiláká na tribuny i během sezóny více diváků. Vedení klubu společně s městem dělá hodně proto, aby se akce vydařila,“ věří v příjemný sportovní zážitek místostarosta Dačic Miloš Novák.

Zápas se odehraje v 15:00 na dačickém městském stadionu v neděli 31. července. Samotný program však začíná o hodně dříve. Od 12 hodin rozehrají svůj zápas dorostenci Dačic proti stejně starým hráčům z Třeště. V 13:45 sehrají utkání mladé naděje dačické kopané. Trenér Michal Krtek složil dva týmy z mladíků z přípravky, jenž si změří síly proti sobě. Před zlatým hřebem Dačice – Vízkova Kozlovna vystoupí mažoretky Dačic, jenž sklízí úspěchy nejen v naší zemi, ale i na evropské scéně.

A na koho se vlastně můžete těšit? Do Dačic přijedou opravdové hvězdy. Zde nabízíme soupisku, která bude ještě doplněna o dvě až tři jména.

Jaroslav Blažek (GK), Ladislav Vízek, Jan Berger, Ivan Hašek, Horst Siegel, Jiří Jarošík, Petr Švancara, Josef Němec, Luděk Zelenka, Jiří Jeslínek, Martin Müller, Roman Červenka.

Na lavičce v roli trenéra se můžete těšit na Miroslava Beránka.

 

Fotbalový klub zajistil i čtyři stanoviště bufetu. Všichni jsou srdečně zváni.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou