HODNOCENÍ SEZÓNY - Kamenný Újezd + Vyšší Brod

0

V hodnocení týmů se dostáváme k osmému a deváteému místu tabulky. Ty obsadil Vyšší Brod a Kamenný Újezd, Dynamu patří osmá příčka díky lepším vzájemným zápasům. Jak viděli ročník trenéři Jan Straka a Jiří Vaník?

 

8.  místo - FK Dynamo Vyšší Brod - 26 / 10 - 1 - 5, 52:78, 31 bodů

Nejlepším střelcem týmu byl Lukáš Rapčan (13 branek), 11 gólů dal Karel Krauskopf. Nejvícekrát (šestkrát) byl hráčem zápasu zvolen Aleš Jirkal, přestože velkou část jara promarodil.

 

Jan Straka (trenér):
„Po roční pauze, kdy jsme spadli do okresu, byla naším hlavním cílem samozřejmě záchrana. Jako nováčci jsme si nemohli klást cíl jiný. Přesto jsem týmu věřil, že má na to, aby se pohyboval v klidném středu tabulky, což se nakonec ukázalo, jako správný předpoklad. Odehráli jsme velmi slušný podzim. Důležité byly především výhry na hřištích soupeřů, kteří jsou našimi přímými konkurenty. Po dobrém úvodu jarní části soutěže jsme začali pokukovat i po vyšších patrech tabulky. Jenomže pak přišla řada zranění a tým se nám v podstatě rozpadl.

 

Herně se vůbec nedařilo a několik utkání jsme vysloveně nezvládli. To na sezónu vrhá stín. Navíc, větší počet branek než my obdržela pouze sestupující Horní Planá, což není vůbec dobrá vizitka a musíme na tom zapracovat. Soutěž začíná už 13. srpna, hráči tedy budou mít dost krátké volno. Jenom doufám, že se všichni dají dohromady, vyléčíme všechna zranění a přípravu začneme v plném složení. Pouze u gólmana Mayra se zdá, že se již kvůli problémům s koleny nebude moct do týmu zapojit.

 

Naším cílem do příští sezony je opět se pohybovat v klidném středu tabulky a vyhnout se tak přímým bojům o záchranu. Potřebovali bychom kádr trochu doplnit. Jak je úzký, jasně ukázalo jaro, kdy jsme při zraněních hráče těžko nahrazovali. Máme vytipováno pár mladých kluků, kteří jsou z velké většiny odchovanci našeho klubu a hrají nyní jinde. Ale to je naprosto otevřená záležitost, teprve se uvidí, jak se věci vyvinou. Přirozeně mezi tahouny patřili hráči, kteří tvoří osu týmu Pomije, Prochaska, L. Rapčan, Jirkal nebo Krauskopf. Koho bych ale chtěl vysloveně vypíchnout, je náš mladý gólman Jarda Šesták, který byl kvůli zranění Mayra nucen se v patnácti letech postavit do branky a vlastně v ní po většinu jara i zůstal. A v pro něj dost složité zkoušce obstál na výbornou. Samozřejmě potřebuje ještě získat zkušenosti, aby se vyvaroval některých zbytečných chyb, ale rozhodně je do budoucna velkým příslibem.“

 

 

9. místo - TJ Sokol Kamenný Újezd - 26 / 9 - 4 - 13, 48:48, 31 bodů

Kameňáku scházel typický gólový hráč, nejlepším střelcem je tak osmigólový Jiří Stegbauer, který ale mužstvo pro příští rok opouští (byl i nejčastějším mužem zápasu - 8x). Sedm gólů nastřádal Martin Sládek.

 

Jiří Vaník (trenér):

„Bohužel jak na podzim, tak v úvodu jara byly zápasy, kdy jsme nedokázali vyhrávat. Šlo přitom o vyrovnaná utkání. Po podzimu jsme měli pouhopouhých dvanáct bodů a to smrdělo hodně nepříjemně. Nicméně i když úvod jara nebyl podle představ, tak závěr byl opravdu fantastický, v posledních sedmi zápasech jsme šestkrát vyhráli, což rozhodlo o tom, že jsme zůstali v soutěži. S osmým až devátým místem tak panuje, s ohledem na tu bídu první části sezóny, maximální spokojenost.

 

Byl jsem vždy optimista. Mančaft má na to, aby hrál příští ročník výš, i když ta skupina bude dost složitá, spadly Bavorovice a Kaplice. Klukům ale věřím, mají zase půl roku zkušeností navíc. Pokud budeme předvádět výkony jako v závěru soutěže, nemám strach o to, že bychom mohli mít nějaké problémy. Je tu ale samozřejmě otázka letní přípravy, příchodů a odchodů.

 

Zatím není jasné, zda budu pokračovat jako trenér. Na dokopné nám bohužel oznámil Jirka Stegbauer, že dostal nabídku údajně z Roudného a chce to tam zkusit. Mančaft pracoval jako jeden kolektiv, za přístup vyzdvihnu v rámci celé sezóny Martina Sládka, dále Kubu Dudáka a Jirku Stegbauera, který mladé kluky táhnul a i když se mu třeba ne vždy osobně dařilo, tak vždy dokázal tým strhnout, v závěru bojoval, rval se o každý balón. Byl jsem ale spokojený s celým mančaftem!“

 

MINULÁ HODNOCENÍ:

1. SK Planá

2. SK Nemanice

3. SK Lhenice

4. SK Sedlec 

6. Frymburk

7. Dříteň


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou