HODNOCENÍ SEZÓNY - SK Planá: Postupem vyrovnal klub svůj historický úspěch

0

Planá byla blízko postupu už minulý rok, kdy o něj přišla vinou administrativního pochybení. Tým chtěl ukázat, že na to má i letos, a od počátku ročníku se pohyboval na druhém místě za Nemanicemi a bylo jasno, že mezi těmito kluby se rozhodne o mistrovi. Nakonec na jaře uspěli Plánští a klub, který ještě v sezóně 2010/11 působil ve III. třídě, teď míří do I.A třídy.

SK Planá - 1. místo - 26 zápasů / 21 výher - 2 remízy - 3 prohry / 65 bodů

 

Tým prokázal obdivuhodnou výkonnost, kterou si udržel vlastně po celý rok. V soutěži nebyl tým s větší vůlí po titulu - svěřenci trenéra Josefa Cimburka několikrát na jaře předvedli obrat v zápase a rozhodovali kolikrát v posledních minutách. V nakonec rozhodujícím utkání Planá i přes obdržené červené karty skolila Nemanice, kterým jinak celou soutěž koukala na záda. Nejlepším střelcem týmu byl Petr Petscher (22 branek), ten byl spolu s brankářem Janem Nováčkem zvolen i nejvícekrát jako hráč zápasu - celkem sedmkrát.

 

HODNOCENÍ - Josef Cimburek (trenér):

„Už minulá sezóna v I.B třídě byla úspěšná a my letos úspěch nejen že zopakovali, což je vždy těžké, ale ještě jsme prokázali lepší výkonnost. V sezóně to je o tom táhnout za jeden provaz, aby se trénovalo, pak vše prokazovat v zápasech. Měli jsme i určité potíže – hodně zraněných hráčů, nevyhnuly se nám ani příušnice, jednu dobu jsme měli na marodce osm hráčů a nebylo jednoduché se s tím vypořádat. Pořád jsme to ale brali tak, že se s tím musíme vyrovnat, mužstvo to nepoložilo, naopak ho to vše semklo a šlo zápas od zápasu.

 

Věděli jsme, co chceme a vyšlo to. Teď si budeme prvního místa chvilku užívat, ale musíme už myslet i na příští sezónu, která nebude jednoduchá, všechna mužstva budou kvalitní, přijdou nějaké prohry a na to si budeme muset také zvyknout a umět se s tím vypořádat, aby mužstvo i přes případné porážky pořád dobře šlapalo.

 

Hlavní oporou byla osa mužstva – brankář Nováček, stoper Tomáš Pintér, střední záložníci Tomáš Řehoř a Honza Pintér, který si vzal na starosti tréninky a má velký díl zásluh na tom, jak se mužstvo prezentovalo. A také oba útočníci Petr Petcher a Lukáš Balogh, kteří nastříleli dohromady 41 branek, skoro polovinu všech našich gólů.

 

Sezóna byla pro mě úplně neskutečná, protože jsem viděl, jak tomu většina kluků věnuje maximum, což je velká radost, být u takového mužstva, které je takhle semknuté. Mužstvo věřím zůstane pohromadě, do I.A jsme posílili o Jardu Zedka, máme rozjednané nějaké mladé kluky, tak uvidíme. Je důležité posílit, ale i mužstvo udržet, aby to táhli kluci, kteří si vyšší soutěž vykopali a mají na tom zásluhu."

 

PŘÍŠTĚ: SK Nemanice


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou