Poutník liga slibuje dramatický finiš, komu zůstane Černý Petr?

0

Poutník liga nezadržitelně směřuje do finiše. Pět kol před koncem soutěže je otázka postupujícího týmu zdá se vyřešena, o titulu Horní Cerekve nepochybuje snad nikdo. Velkým otazníkem však zůstává, kdo z Poutník ligy letos sestoupí. Pohled do tabulky napovídá, že o záchranu bojuje minimálně šest mužstev, těsné bodové rozestupy jsou pak zárukou toho, že se v posledních kolech na trávnících budou odehrávat velká fotbalová dramata. Kdo z těchto soubojů vyjde vítězně a komu po sezoně zbydou jen oči pro pláč? I o tom je následující článek.

Kolik bodů bude stačit k záchraně?

Pohled do minulosti napovídá, že letošní ročník soutěže je co do bodových rozestupů týmů na chvostu tabulky jednoznačně nejvyrovnanějším za posledních několik let. Například v minulé sezoně se z OP poroučel Čejov, který uhrál pouze 14 bodů, rok předtím to byla Velká Chyška (16 bodů). Nyní je situace zcela jiná. Pět kol před koncem soutěže má Hořepník 18 bodů, na své konkurenty však ztrácí pouhý bod, navíc má zápas k dobru. Nelehké spaní mají trenéři týmů, od kterých se toho čekalo mnohem více. Do záchranářských bojů je namočen například Plačkov, ale také Jiřice. Ty v loňské sezoně ještě válčily o body v B třídě, nyní jim reálně hrozí další pád. Těžko odhadovat, jaká bodová hranice bude stačit k záchraně. Nemusí to být ani 25 bodů, když jak známo, v posledních kolech v každé sezoně napříč všemi soutěžemi přibývá překvapivých výsledků, kdy sestupem ohrožené týmy jsou schopni najednou porazit kohokoliv. Jisté je pouze to, že to bude pořádné drama, dost možná do posledního kola či do poslední minuty.

 

Hořepník, Červená Řečice, Božejov či někdo jiný?

Kde hledat největšího aspiranta sestupu? Na tuto otázku nelze odpovědět, každý ze zachraňujících se týmů už na jaře dokázal uhrát několik zajímavých výsledků. Nejhorší formu má momentálně Božejov, který táhne sérii čtyř proher v řadě, a pokuď by nedokázal v nadcházejícím kole doma přehrát Červenou Řečici, jeho situace by byla velmi vážná. Naopak z nejhoršího venku je po dvou výhrách s konkurenty tým Plačkova, a také Ústrašín, který na podzim platil za otloukánka soutěže, jenže k podzimním sedmi bodům jich černožlutí na jaře přidali již patnáct, což z nich dělá nejúspěšnější jarní tým. Níže Vám nabízíme rozlosování jednotlivých mužstev, kterým reálně hrozí pád do III. třídy. Určitou pikantností je, že v posledním kole soutěže zajíždějí zachraňující se týmy (kromě Jiřic) k venkovním duelům, na půdu soupeřů, kterým již o nic nejde. Zda v těchto zápasech bude rozhodovat pouze fotbalový um či spíše postranní taktiky, zůstává otázkou...

 

8. TJ Sokol Plačkov - 23 bodů

Ambiciózní tým se v této sezoně nachází v herní i výsledkové krizi. Nejen plačkovští fanoušci určitě čekali od svých hochů trochu jiný herní projev a hlavně daleko lepší tabulkové postavení. Skutečnost je však taková, že Plačkov se stále musí ohlížet především za sebe. K záchraně ale plačkovským, hlavně díky předchozím výhrám v Červené Řečici a s Božejovem, chybí již jen krůček.

Los posledních pěti kol - volno, D - Horní Cerekev, V - Žirov, D - Jiřice, V - Obrataň

 

9. TJ FC Ústrašín - 22 bodů

Žlutá ponorka na jaře válí. Série pěti výher v řadě dělá z Ústrašína tým jara. Kdo by to přitom po podzimu, kdy z Ústrašína nejedno mužstvo udělalo učedníky, čekal. Přes zimu z vhodně doplněného týmu jde ale nyní strach. Ústrašín se naučil vyhrávat a je jedno, zda hraje před svými fanoušky či na horkých půdách soupeřů. Po podzimu nejžhavější kandidát sestupu má nyní slibně nakročeno k záchraně soutěže, k definitivní jistotě však Ústrašínští musí ještě nějaký ten bod uhrát. 

Los posledních pěti kol - V - Horní Cerekev, D - Žirov, V - Jiřice, D - Obrataň, V - Počátky

 

10. SK Jiřice - 19 bodů

Ještě vloni B třídní Jiřice si letos zahrávají s ohněm. Jiřičtí v této sezoně dali o sobě pořádně vědět jen jednou, když doma v úvodu soutěže porazili Horní Cerekev, jinak je to z jejich strany velká bída. Týmu se nedaří pravidelněji bodovat, o nějaké šňůře výher pak nemůže být ani řeč. Jiřičtí se trápí jak doma, tak také venku, kde povětšinou hrají v nekompletním složení. Jiřice však mají v závěrečných kolech nejjednodušší los, teda alespoň na oko. Na druhou stranu se utkají především s konkurenty ze spodku tabulky, kterým jde také o vše. Bonbónkem pak bude poslední kolo, kdy do Jiřic přijede Červená Řečice.

Los posledních pěti kol - D - Kamenice nad Lipou B, V - Hořepník, D - Ústrašín, V - Plačkov, D - Červená Řečice

 

11. TJ Tatran Červená Řečice - 19 bodů

Ve velkých nepříjemnostech se nachází fotbalisté Červené Řečice. Tradiční účastník Okresního přeboru se sice po výhře nad Maratonem zbavil posledního místa, z nejhoršího venku však rozhodně není. Červenořečickým dlouhodobě schází kanonýr, který by konta soupeřových brankářů dokázal zatížit větší porcí gólů. Suverénně nejhůře střílející tým soutěže má na svém kontě pouze 21 nastřílených gólů, bodový účet pak vykazuje číslo 19. Červenořečické může děsit nejen postavení v tabulce, ale také složitý los závěrečných kol, který z fotbalistů Tatranu dělá dost možná největšího adepta sestupu.

Los posledních pěti kol - V - Božejov, volno, V - Horní Cerekev, D - Žirov, V - Jiřice

 

12. TJ Sokol Božejov - 19 bodů

Božejovští sice úvod jara zvládli, když si připsali cenné skalpy Počátek a Žirovnice B, pak však přišel herní útlum, při kterém Božejov ztrácel jeden zápas za druhým. Prohry v Hořepníku, v Plačkově či doma s Ústrašínem dávají tušit, že božejovský tým nezvládá důležité duely. Jeden takový na Božejov čeká i v nadcházejícím kole, domácí zápas o šest bodů proti Červené Řečici bude pro Božejov doslova existenční, případná další prohra s konkurentem v boji o sestup by mohla v konečném účtování šeredně bolet.

Los posledních pěti kol - D - Červená Řečice, D - Maraton, volno, D - Horní Cerekev, V - Žirov

 

13. TJ Sokol Hořepník - 18 bodů

Loňská štika soutěže, která měla v týmu dva hráče černé pleti a dokázala si vyšlápnout na nejednoho favorita, se letos zcela podle očekávání plácá u dna. Hořepnické problémy s úzkým kádrem jsou všeobecně známé, Hořepničtí i přes tento handicap však dokážou kousat. Vyprávět by o tom mohli například v Horní Cerekvi, která v minulém kole v Hořepníku narazila na tuhý odpor. Hořepničtí bojovníci nyní táhnou sérii čtyř zápasů bez prohry v řadě, paradoxně jim to ale v našlapané tabulce nestačí na víc než na poslední místo. Poraženecká nálada však v Hořepníku rozhodně nepanuje, tým už vyhlíží další soupeře a hodlá udělat vše pro to, aby si i v nadcházející sezoně mohl zahrát nejvyšší okresní soutěž.

Los posledních pěti kol - V - Žirov, D - Jiřice, V - Obrataň, D - Počátky, V - Žirovnice B

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou