Zhruba za měsíc se opět rozběhne kolotoč III. třídy

0

Dlouhá zimní pauza se pomalu ale jistě blíží ke konci a to znamená jediné - rozběhne se jarní část soutěže III. třídy sk. A, ve které drží suverénně první místo Doubrava. Její pohodlný postup do okresního přeboru se určitě bude snažit znepříjemnit trio nejbližších pronásledovatelů - tedy rezerva Kosmonos, TJ Sokol Březno, a také SKP Mladá Boleslav. Na opačném pólu tabulky se pokusí o zázrak v podobě záchrany Sporting Mladá Boleslav, který za podzimní část sezony sebral pouhy jeden bodík a na nesestupovou pozici mu chybí celých sedm bodů.

Suverén soutěže z Doubravy, který podzimní část soutěže projel bez jediného zaváhání a s úctyhodným skóre 48:7 vede tabulku o osm bodů před druhou rezervou Kosmonos, bude chtít v této parádní jízdě určitě pokračovat. To ostatně dokládá i komentář kapitána doubravských, Luboše Odcházela:" Hodnocení podzimní části fotbalové sezony 2015/16 musí být pro každého příznivce Jizeranu Doubrava potěšení. Během jedenácti utkání jsme neztratili ani jediný bod a s osmibodovým náskokem před nejbližším pronásledovatelem se vyhříváme na čele III. A třídy mladoboleslavského okresu. Za zmínku jistě stojí i naše série vítězných utkání v řadě, která aktuálně čítá i s vyhranými zápasy v předchozí sezoně už neuvěřitelných 18 zápasů! Během letošního podzimu jsme se dokázali vyrovnat s kvalitními soupeři i s občasnými absencemi důležitých hráčů, ať už z důvodů zranění, nebo jiných. Za velmi důležitý fakt považuji, že jsme neobdrželi ani jednu červenou kartu. I to je důležitý faktor v cestě za neporazitelností.Přestože máme v týmu kvalitní individuality, naší největší zbraní je bezesporu týmová hra, která je založena na dobré partě. Vedení v polovině soutěže je pro nás zavazující a cíl pro jaro je jasný. Nepodcenit situaci, vyhrát soutěž a postoupit do okresního přeboru. Na tuto jarní výzvu se už nyní těšíme a půjdeme za ní poctivě zápas od zápasu."

Velice důležitý bude pro Doubravu začátek soupeře, kdy hned v prvních třech kolech zavítá na hřiště u koupaliště, kde se setká s SKP, a také na hřiště stále se lepšícího Března. Pokud zvládne tyto dva důležité zápasy, postup do okresního přeboru už pro lídra soutěže bude snadnou záležitostí. Sílu Doubrava ukázala i v posledním přípravném zápase, kdy jasně přestřílela účastníka okresního přeboru z Chotětova vysoko 7:1.

Zahanbit se ovšem nebude chtít ani rezerva Kosmonos, která stejně jako v podzminí části ročníku, bude spoléhat na zkušenost svých hráčů proloženou dravým mládím kosmonoských dorostenců. Na podzim tato spolupráce pracovala velmi dobře a až na dvě prohry v domácím prostředí si vedl tento současný nováček soutěže nad očekávání. Pokud bude rezerva čas od času posílena hráči z "A" mužstva, může také ještě pošilhávat po postupu do okresního přeboru.

Velmi dobře si na podzim vedlo také TJ Sokol Březno, které bylo před sezonou posíleno několika hráči ze sousední Dlouhé Lhoty. Po nepřesvědčivém začátku Březno našlo poměrně dobrou formu a nebýt zaváhání na hřišti první Doubravy, tak by Březno hledalo přemožitele již od 3. kola, kdy padlo na pažitu Nové Vsi. Pokud jim tato forma vydrží i pro jarní část sezony, mohou ještě bojovat o velmi hezké umístění.

Na druhém pólu tabulky se krčí s jedním bodem Sporting Mladá Boleslav, který se bude v jarní části snažit dohnat sedmibodové manko na předposlední Klášter. Před Klášterem stojí v tabulce desetibodová rezerva Bakova nad Jizerou, a také celek z Jiviny, který táhne nejlepší střelec soutěže Nedvěd. Boj o sestup se tak zdá být poměrně jasnou záležitostí, pokud ovšem Sporting na začátku jarní části zvládne na domácím pažitu zápasy s rezervami Bousova a Bakova, může se z boje o sestup stát ještě zajímavá podívaná...

1. jarní kolo (14. kolo):

9.4.2016 (sobota)

Kosmonosy "B" - Bakov "B" 10:15
Sporting MB - DBSK "B" 16:30

10.4.2016 (neděle)
SKP MB - Doubrava 10:15
Klášter - Bělá "B" 15:00
Březno - Nová Ves 15:00
Řepov - Jivina 16:30




Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou