Na Okresní přebor se moc těším, říká Jiří Mezera z Horní Cerekve

0

Odchovanec Horní Vsi, který poté několik sezón odehrál ve Slavoji Žirovnice, je již sedmým rokem nepostradatelnou oporou mužstva z Horní Cerekve. Jiří Mezera, fotbalový univerzál, který už vyzkoušel všechny posty včetně brankáře, se nejlépe cítí ve středu pole, kde uplatní svůj přehled a zkušenosti. S učitelem zeměpisu a německého jazyka, který na zápasy dojíždí z Prahy a je (jak fotka napovídá) kovaným slávistou, jsme si před sobotním zahájením Poutník ligy povídali o ambicích jeho týmu i o tom, proč se v Horní Cerekvi bude letos hrát "pouze" Okresní přebor.

Jirko, Horní Cerekev patřila dlouhá léta k tradičním účastníkům 1.B třídy, jeden čas se dokonce netajila postupovými ambicemi. A najednou přišel pád do Okresního přeboru. Co stojí za takovým poklesem výkonnosti, kdy hlavně jarní odvety se mužstvu hrubě nevydařily.

O postupu do 1.A třídy jsme mluvili snad každý rok co v Horní Cerekvi působím. Tři roky zpátky jsme postupu byli asi nejblíže, získali jsme 49 bodů, o jediný bod nás předstihla Kamenice. Následující dva roky již nebyly tak dobré.

Loňskou sezónu ovlivnila častá zranění hráčů, odchod brankáře a doplatili jsme na úzký hráčský kádr. Často nastupovali hráči B- týmu a velmi mladí dorostenci, kterým chyběly zkušenosti. Dalším důvodem bylo i to, že jsme do týmu nepřivedli žádné posily, ba naopak jsme o některé kvalitní hráče přišli.

 

Mohl by jsi jmenovat zápas, po kterém jste už přestali věřit v záchranu a naopak, který zápas se Horní Cerekvi v uplynulé sezóně nejvíce vydařil?

V záchranu jsem věřil ještě po vítězném zápase v Košeticích, kde jsme pro mnohé překvapivě, ale zaslouženě zvítězili 2:1. V mnoha zápasech jsme hráli vyrovnanou partii, dokonce jsme byli i fotbalovější, ale doplatili jsme na individuální, hloupé chyby v obraně. Velmi dobrý výkon jsme podali např. proti Ledči nad Sázavou(i přes drtivou porážku).

 

Po mnoha letech budete hrát pouze Okresní přebor. Předpokládám, že jediným cílem Horní Cerekve je okamžitý návrat do 1.B třídy, je tomu tak?

Já osobně se na Okresní přebor moc těším. V mnoha okresních týmech hrají skvělí fotbalisté. Za Maraton Martin Moravec, v Počátkách Vláďa Kocourek, v Obratani Bob Hovorka. Naším cílem je hrát ofenzivní, kombinační fotbal a jestli to bude stačit na postup, to se uvidí po 24. kole.

 

Došlo ve vašem mužstvu v letní přestávce k nějakému zemětřesení nebo tým zůstal pohromadě? Jak jste spokojeni s letní přípravou a docházkou na tréninky, brali hráči přípravu poctivě?

Příchody: Jan Razima a Marek Blažek z Pelhřimova, opačným směrem pak putovali Martin Duba, Jiří Zelenka, Jakub Chadim a Matěj Šimák. V létě měli někteří naši hráči nabídky z vyšších soutěží (Jakub Havel - FC Slavoj Žirovnice, Michal Kůta - Ledeč nad Sázavou, Adam Šimák - Slovan Kamenice, Lukáš Suchý - Rantířov), ale podařilo se nám je udržet. Jinak trénujeme společně A plus B tým a účast je kolem 15 hráčů.

 

Máš nějaké informace o úrovni Poutník ligy? Kdo podle tebe bude vaším největším soupeřem v boji o postup, budou to pouze Jiřice nebo vidíš konkurenta i v jiném týmu?

Okresní přebor bude letos nabitý, každý se bude chtít poprat o nejvyšší příčky. Pro nás budou rozhodující venkovní zápasy, tam jsme poloviční, moc se nám na cizých hřištích nedaří. Poutník liga je soutěží, kde každý může porazit každého, viz. loni Maraton. Mezi favority soutěže bude jistě patřit Maraton, vysoko míří určitě také Jiřice, nepříjemným soupeřem bude i Slovan Kamenice "B".

 

V sobotu přijede do Horní Cerekve úřadující mistr soutěže, pelhřimovský Maraton. S jakou taktikou do zápasu půjdete a tipneš si, jak šlágr kola dopadne?

Na zápas se těšíme, v týmu mistra hraje celá řada mých bývalých spoluhráčů ze Žirovnice, Vlasta Beneš, Martin Moravec, Míra Vacek, Martin Vaverka a další vynikající fotbalisté - Karek Kocián, Zdeněk Pahr a další. Taktika je jasná, dát o gól víc než soupeř. Můj tip na výsledek je 4:3 pro domácí SK...ale v sázkové kanceláři se mi v poslední době moc nedaří (mně také ne, pozn. autora), tak uvidíme...

 

Sleduješ portál fotbalunas.cz? Co si o tomto projektu myslíš, má budoucnost?

Portál sleduji, přeji mnoho spokojených čtenářů a fanoušků fotbalu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou