Představujeme: Jonatan Hána (Střepina Žirov)

0

V jarní části sezóny 2014/2015 jste na našich stránkách mohli číst články právě od Jonatana Hány. Jonatan byl redaktorem portálu fotbalunas.cz. Měl na starost okresní soutěže na Pelhřimovsku - Poutník ligu, III. třídu a IV. třídu. Nyní si 28 letého hráče Střepiny Žirov blíže představme.

Jonatan Hána je vystudovaný učitel tělesné výchovy a zeměpisu. V tomto oboru je také zaměstnaný. Přesto, že bydlí v Pelhřimově, dojíždí denně do Jihlavy, kde učí tělesnou výchovu a zeměpis na sportovní ZŠ Evžena Rošického. "Dojíždění mi nevadí. Pracuji v zaměstnání, které mě baví a má smysl, což je pro mě zásadní", říká.

Kromě toho, že se podílí na výchovně-vzdělávacím procesu mladých fotbalistů, je také trenérem starších žáků FC Vysočina Jihlava-kategorie U15. Tato věková kategorie je zahrnuta v nově vznikající Fotbalové akademii FAČR. Tento projekt byl spuštěn v Plzni a právě v Jihlavě. "V Jihlavě se mládežnický fotbal dělá na špičkové úrovni, čemuž odpovídá i množství odchovanců jako je Vydra, Tecl, Masopust, Rabušic, Kopic, Kliment, Kučera a další. Vznikem Fotbalové akademie se výchova mladých hráčů ještě zkvalitní, budou mít neuvěřitelný servis, který je téměř srovnatelný s podmínkami ligového A-mužstva. Je to pro nás trenéry, kteří se v mládežnickém fotbale pohybujeme, velká výzva a možnost získávat nové zkušenosti", říká Jonatan Hána, který je ve svých 28 letech čerstvým držitelem trenérské UEFA A licence.

 

Jonatan Hána kromě trénování fotbal stále aktivně hraje, jelikož je hráčem Střepiny Žirov. "Rád jdu klukům pomoct na hřiště, odehraju přibližně polovinu zápasů v sezoně. Chtěl bych víc, ale ne vždy lze hraní skloubit s trénováním a s jinými zájmy a povinnostmi", přiznává otevřeně.

Jonatan byl redaktorem portálu fotbalunas.cz v jarní části uplynulé sezony. "Tato práce mě velmi bavila, poznal jsem zajímavé a mnohdy obětavé lidi, kteří se v okresním fotbale pohybují a mají na starost chod svých klubů. Z časových důvodů jsem se však rozhodl skončit", uzavírá své povídání.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou