Hořepník čeká těžká sezóna, s oslabeným kádrem bude patřit k outsiderům Poutník ligy

0

Před rokem touto dobou v Hořepníku pomalu doznívala euforie z vytouženého postupu do Poutník ligy a formoval se solidní kádr, který měl hrát v nejvyšší okresní soutěži důstojnou roli. K prvnímu zápasu pak Hořepničtí cestovali do Kamenice nad Lipou, odkuď si odvezli tři body po výhře 5:3 a odstartovali tím úspěšnou sezónu. V sobotu se fotbalisté Hořepníka v úvodním kole OP Pelhřimovska opět střetnou se stejným soupeřem, ale je téměř jisté, že historie se opakovat nebude. Pro rezervu Kamenice nad Lipou, kterou od postupu do 1. B třídy v uplynulé sezóně dělilo deset minut, by zelenobílá družinka měla být snadným soustem.

Loňský úspěšný nováček hlásí stav nouze

Bez trenéra, bez hráčů, bez ambicí. Tak to nyní vypadá v Hořepníku. Klub, který minulý ročník dokázal oživit Poutník ligu, když jeho dres oblékali dva hráči tmavé pleti, se potýká s velkými problémy. Hořepničtí přes léto zaháleli. Neodehráli jediný přípravný zápas, ba co víc, neabsolvovali jediný trénink. Generálkou pro zelenobílé měl být turnaj v Plačkově, tam však Hořepník neodcestoval. Funkcionář klubu Pavel Dlouhý starší k tomu dodává "Z turnaje v Plačkově jsme se museli odhlásit, z šestnáctičlenného kádru bylo k dispozici pouze pět hráčů..."

Hořepnický kádr se přes léto rapidně zúžil. V Hořepníku skončili zahraniční akvizice, kariéru přerušil brankář Lapáček. Na marodce jsou opory Pavel Moravec s Tomášem Dlouhým. Další působení v klubu zvažuje stoper Radek Popelka. Na zlepšení situace to v Hořepníku zatím nevypadá, což Pavel Dlouhý starší jen potvrzuje "Před začátkem soutěže optimismem rozhodně nehýříme, spíše naopak. Hráčů je málo, navíc přístup některých z nich k fotbalu je pro mne velkým zklamáním."

 

Hořepník obhajuje šesté místo, soustředí se ale pouze na boj o záchranu

V uplynulé sezóně patřili Hořepničtí k nepříjemnějším překvapením soutěže, když hlavně na podzim hráli ve velké pohodě. Dokázali si připsat na své konto sedm výher v řadě, v domácím prostředí pak rozstříleli Maraton, Pacov "B" i rezervu Kamenice a zařadili se mezi nejlepší týmy soutěže. Po vydařeném podzimu se v Hořepníku netajili nejvyššími ambicemi. Již na jaře však přišlo vystřízlivění, konečné šesté místo bylo nakonec mírným zklamáním.

Nyní je v Hořepníku ještě daleko hůře. Před úvodním zápasem v Kamenici nad Lipou provázejí hořepnické fotbalisty stejné pocity jako lyžaře, který jede na hory, na kterých není sníh. Hráčům chybí chuť do fotbalu, vytratila se radost ze hry. Jen to odehrát, ono to nějak dopadne. Hlavně neudělat ostudu. Třeba takovou, jako při posledním zápase uplynulé sezóny, kdy se Hořepník měl v Obratani "porvat" o konečné čtvrté místo. Z boje o bramborovou medaili se ale nakonec stala fraška. Hořepničtí do Obrataně přijeli s půlhodinovým spožděním, navíc pouze s devíti hráči. Konečný výsledek 7:1 byl pak černou tečkou za jinak vydařenou sezónou. Letošní ročník Poutník ligy bude pro Hořepník zcela jistě jiný, problémy s nedostatečným počtem hráčů dělají z hořepnických jednoho z nejvážnějších adeptů sestupu.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou