Brozany jsou díky remíze s Lovosicemi v ČFL!

0

Báječný podzim vystřídalo průměrné jaro, nicméně Brozany jsou po konci sezony tím nejšťastnějším týmem Divize B - tým trenéra Přemysla Bičovského si zajistil právo účasti ve třetí nejvyšší soutěži v Česku! Rozhodla o tom sobotní remíza v Lovosicích, kam brozanští zajížděli k poslednímu utkání sezony. Bonusový bod v penaltovém rozstřelu sice získaly domácí Lovosice, hosté si však mohli dovolit i remizovat. A tak mohly po závěrečném hvizdu propuknout oslavy postupu do třetí ligy!

Brozany sice po celou druhou část sezony nepustily na první místo žádného ze svých soupeřů, ale na podzim Sokol zvítězil dvanáctkrát, kdežto na jaře jen devětkrát a z toho pětkrát až na penalty.

"Jaro skutečně nebylo podle našich představ, zranilo se nám několik hráčů, doma jsme z osmi zápasů jen dvakrát zvítězili za tři body a ještě s posledním Žatcem a Novým Borem," přiznal sportovní manažer Brozan Ján Kudlička, který také zmínil to, že i soupeři z horních pater tabulky ztrácely pravidelně body se slabšími soupeři.

Vedení nejlepšího klubu uplynulé sezony divizní soutěže také prozradilo, v čem byla největší síla týmu. "Fungoval nám parádně útok Benda - Divecký. Ti dva si rozuměli i mimo hřiště. Sice nám po polovině sezony odešel Potočný, ale zvládli jsme to. Když vyhráváte, je i super parta."

K poslednímu utkání Brozany zajížděly do Lovosic s tříbodovým náskokem a hosté si mohli dovolit i prohrát, ne však více, než o dvě branky. "Ten zápas se hrál v hrozném vedru, to tempo nemohlo vydržet. Věřil jsem ale, že to zvládneme. Tohle jsme pustit nemohli."

V případě vítězství a zajištění si práva účasti ve vyšší soutěži však nebylo jisté, zda brozanští budou vůbec chtít do ČFL postoupit. Situace se ale teď zdá taková, že vítěz Divize B svou šanci nepromarní. "Zítra o tom budeme jednat, ale asi ano, i když to budou veliké starosti, nejen s doplněním kádru," upozorňuje znovu Kudlička. 

Brozany se tak v případě rozhodnutí účasti v České fotbalové lize ocitnou ve společnosti týmů, jakými jsou například Čáslav, Písek, Domažlice, či dnes už všem fotbalovým fanouškům známý Převýšov. 

 

Foto: http://www.sokol-brozany.cz/

 

 

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou