Dobrovice postupuje do ČFL!

0

Již dvě kola před koncem soutěže, si Dobrovice zajistila postup z Divize C. Na tuto událost jsme v naší redakci museli zareagovat a požádali jsme o rozhovor sekretáře Dobrovice, pana Libora Nováka. Ochotně nám odpověděl na všechny otázky a nijak netajil hrdost nad postupem svého týmu.

Určitě jste čekali na výsledek z Benátek. Čekali jste někde všichni spolu, anebo každý zvlášť?
Tak abych řekl pravdu, já jsem se dozvěděl výsledek až v neděli večer, protože jsem měl na starost naše béčko. Samozřejmě výsledek z Benátek mě ohromně potěšil. Postup je hotový, až do konce soutěže již můžeme hrát v klidu. A začít se připravovat na další ročník nové vyšší soutěže.


Podzim jste odehráli výborně, jaro také začali dobře, ale pak přišla malinká krize…
No určitě. Podzim se nám vydařil nadmíru dobře. Věděli jsme, že do jarní části to budeme mít těžší, protože soupeři se na nás určitě lépe připraví. Bohužel se to potvrdilo, že na jaře jsme většinu zápasů hráli do hodně zabezpečených obran. V určitých zápasech se nám nedařilo střílet góly. V polovině jara na nás sednul trošku útlum, kdy jsme poztráceli nějaké body. Sice ne prohrami, protože jsme za celou soutěž prohráli pouze dvakrát. Ale zbytečnými remízami. Naštěstí jsme měli po podzimu dostatečný náskok, a navíc soupeři pod námi ztráceli body také.


Máte asi štěstí, že Český Brod nehrál na podzim, jako teď na jaře…
No Český Brod… My jsme tam sice na jaře prohráli 4:0, ale ten výsledek neodpovídal průběhu hry. Protože v tom zápase byl Česky Brod nadmíru produktivní, a oni do čeho kopli, tak jim to tam spadlo. Nám bohužel nikoliv. Opět jsme hráli do zabezpečené obrany, když už nám něco prošlo, tak to pochytal jejich fantastický gólman, nebo jsme byli nepřesní.


Postup je jasný. Plánujete nějaké posily?
Určitě se hráčský kádr bude řešit. Nějaké okysličení týmu bude potřebné. Nechci říkat konkrétní jména, ale nějakých tři až pět hráčů možná přijde. Někteří možná odejdou, protože budeme muset jednat s hráči, co zde máme na hostování. Jestli budou chtít zůstat, anebo jestli nebudou chtít zůstat. Nebo popřípadě hledat za ně náhrady.


Můžete vyjmenovat nějaké tahouny mužstva?
Když to hodnotím za celou sezonu, tak jednoznačně Marek Volf, který je nejlepším kanonýrem soutěže a dal dvacet gólů. Také zcela jasně Ondra Bartoš v naší bráně, který má vychytaných 15,16 čistých kont. Tohle číslo hovoří za vše. Ale nechci vyloženě někoho vyzdvihovat, protože celé mužstvo táhlo za jeden provaz. Všech dvacet hráčů v kádru se výborně doplňovalo. A když se třeba někomu ze základu nedařilo, tak ho plnohodnotně nahradil hráč z lavičky. Mančaft byl celý kompaktní a myslím, že to bylo ku prospěchu věci a také proto se nám ten vysněný postup povedl.


Zeptám se Vás na takovou perličku. Víte, že Dobrovice již kdysi hrála třetí nejvyšší soutěž?
No nepřekvapil jste mě. Ptal jsem se na to pamětníků a ti mi říkali, že se tady po válce hrála nějaká soutěž. Byla to Pelikánova severočeská župa. Takže ano, vím :-)


Skoro dvacet let hrajete v krajských soutěžích. Teď celostátní soutěž. Bude oslava?
Určitě! Vedení klubu bude plánovat větší oslavu po posledním domácím zápase s Českou Třebovou. Ten program samozřejmě budeme s vedením klubu teprve řešit. Velké plány máme, ale program oslav zatím nevím.


Máte pěkný útulný stadion. Plánujete rozšíření, nebo rekonstrukci do vyšší soutěže?
Hned po skončení sezony plánujeme kompletní rekonstrukci hlavní travnaté plochy. Nové zavlažování a nový trávník. Celé se to vybagruje a udělá znovu. A jestli to dopadne, tak budeme mít asi půl roku azyl v sousední vesnici.


Zvládnete finančně ČFL?
Finanční část je pokryta plnohodnotně. Sponzoři nám, jako každý rok, přispívají na činnost klubu. Hlavní sponzor Cukrovar TTD Dobrovice, je na tom finančně velice dobře a určitě nebude problém pokrýt finanční nároky vyšší soutěže.


Nemáte dokonce nějaké kulaté výročí smlouvy s tímto největším sponzorem?
Ano je to letos 15 let co nás sponzorují. Dali jsme jim krásný dárek v podobě postupu.


Děkuji Vám za odpovědi, a ještě jednou jménem celé redakce www.fotbalunas.cz , Vám srdečně gratuluji k postupu a přeji hodně štěstí v ČFL.

použitý zdroj fotek: https://www.facebook.com/dobrovicefk/photos_stream?tab=photos_albums


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou