ROZHOVOR S HRÁČEM 25. KOLA 1.B TŘÍDY SK. B MSKFS OBRÁNCEM TÝMU FK STARÁ BĚLÁ ROMANEM MIKOU

0

Vítězem ankety o hráče 25. kola se stal s výraznou převahou obránce týmu FK Stará Bělá Roman Mika. Tento 37 letý matador se prvními dvěma góly v zápase podílel na celkovém vítězství 4:2 v důležitém domácím utkáním se Šilheřovicemi. V následujících řádcích budou v rozhovoru popsány postřehy nejlepšího hráče kola z tohoto utkání, probíhající sezóny a dalšího dění okolo týmu ze Staré Bělé.


 

 

Na začátku rozhovoru gratuluji k výhře v anketě Hráč kola. Je vidět, že divácká základna webu fotbalunas.cz ve Vašem oddílu funguje neboť nejste prvním výhercem této ankety z Vašeho týmu. První otázkou bych se rád vrátil právě k utkání, které Vám toto ocenění přineslo. Jak by jste jej krátce zhodnotil?

 

O soupeři jsme věděli hodně, nebylo to naše první vzájemné utkání v posledních letech, navíc soupeř nastoupil v obdobné sestavě jako na podzim. Před rokem a půl jsem v Šilheřovicích navíc působil a plno kluků znám osobně a proto jsem v kabině na jisté hráče soupeře kluky upozornil. Naše sestava je v posledních zápasech konstantní. fantasticky nám vyšel vstup do utkání, kdy jsme již v 7. minutě vedli dva nula. Tento vstup mě těší o to víc, že se mi povedlo vstřelit oba góly. Mohli jsme vedení výrazněji pojistit, ale jak už to bývá, nepovedlo se a soupeř z ojedinělého útoku dal gól a vrátil se tak do hry. Naštěstí jsme dali do poločasu ještě jeden gól, který nás uklidnil. Druhý poločas jsme si již pohlídali. Soupeř sice snížil na rozdíl jediného gólu, ale náš kanonýr Mirek Knápek nám za pět minut vrátil dvoubrankové vedení, které nám zůstalo až do konce..

 

Ve druhé otázce bych Vás rád poprosil o krátké zhodnocení dosavadního působení Vašeho týmu v průběhu této sezóny..?

 

Po pomalejším rozjezdu se týmu začalo dařit střelecky, začali jsme plnit trenérovy obranné pokyny a díky tomu nás soupeř nedostává tolik pod tlak. A díky našim šikovným útočníkům soupeře nyní přehráváme. Cílem pro jaro bylo poskočit ode dna tabulky do klidného středu. Motivační odměna byla také ze strany našeho managera – Tomáše Popeláře a vedení FKSB stanovena a to za získání 20 jarních bodů, což se nám již povedlo!!! Zároveň však musím podotknout, že pracovat je stále na čem.

 

Třetí otázka bude mířit na samotné ambice Vašeho týmu v této a příštích sezónách, kdy jste se dlouhou šňůrou bez porážky dotáhli na samotné čelo tabulky..?

 

O cíli do konce sezóny máme jasno – co nejdéle prodloužit jarní neporazitelnost. Vize FKSB do budoucna je udržet zde dobrý kolektiv, který teď dobře táhne za jeden provaz a pokud to půjde poprat se o postup do 1. A třídy.

 

Vzhledem k ambicím Vašeho týmu vyzdvihněte někoho ať z řad hráčů či funkcionářů díky kterým v současné době fotbal ve Staré Bělé dobře funguje..?

 

V mé fotbalové kariéře jsem toho již zažil mnoho, prošel jsem mnoho klubů a poznal mnoho trenérů. Tady ve Staré Bělé musím však ocenit dobrou práci trenéra Radima Kováře, který má lví podíl na našich zlepšujících se výkonech. Často to na trénincích nemá s mladými hráči lehké, ale zvládá to dobře. Jeho přístup k trénování a vedení zápasů jsem na této úrovni nezažil. Musím také znova ocenit práci týmového managera, který mi vždy osobně po domácím zápase čepuje dvanáctku, za což mu patří velký dík.

 

Jak jsem již na začátku rozhovoru zmínil web fotbalunas.cz se asi ve Vašem týmu rychle zabydlel. Je tomu opravdu tak?

 

Fotbalunas.cz se v naší kabině rychle chytnul, kluci sledují všechny aktuality a po vašem vzoru vyhlašujeme mezi sebou také hráče tréninku.

 

 

 

Profil hráče 25. kola:

 

Jméno, příjmení: Roman Mika

 

Věk: 37 let

 

Výška, váha: 178cm, 74kg

 

Stav: ženatý – manželka Jana, dvě děti – Roman 6let, Nikola 10let

 

Zaměstnání: Arcellor Mittal

 

Oblíbený fotbalový klub: Bayern Mnichov

 

Oblíbený fotbalista: Lukáš Nenička

 

Oblíbené jídlo, pití: Řízek, bramborová kaše a pivko

 

Předchozí působiště:  NH Ostrava – mládež; FC Bílovec; FK Hranice (Lipník nad Bečvou); Horní Žukov; Baník Albrechtice; FK Brušperk; FK Čeladná; FK Prostřední Bečva; Sokol Markvartovice; FC Ostava-Jih; Šilheřovice; FK Stará Bělá

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou