MSD "D": Rozhovor s hráčem 25. kola Jakubem Čermákem

0

Vítězem hráče kola divize D je ve 25. kole poprvé obránce a to stoper Tasovic Jakub Čermák. Teprve 22letý odchovanec Tasovic (jen v přípravce a rok v dorostu byl ve Znojmě) se do sestavy kola dostal poté, co ubránil střelce Bystřice a jeho tým tak získal důležité tři body. Za hráče kola ho vybrali fanoušci, když mu dali o tři procenta více hlasů než druhému Honzovi Doleželovi z Blanska. 

Jakube, vítězi kol se většinou stávají ofenzivní hráči, občas brankář, čím si vysvětlujete, že fanoušci zvolili tentokráte právě Vás?

Těžko si nějak vysvětlit, proč si vybrali právě mě. Opravdu mě to překvapilo, ale zároveň potěšilo. Jejich výběr je ale zásluhou všech členů naší obrany, kde mám po boku zkušené hráče, kteří mi pomáhají, abych si pro mě na novém postu zvykl. Ať už je to Roman Švarc, nebo Zdeněk Mička.

Bylo těžké ubránit poměrně produktivní duo Bystřice Holý – Prášil?

Zápas s Bystřicí byl od začátku z obou stran trochu nervózní, trošku jsme se oťukávali a hráli ze zabezpečené obrany, hráli jsme zodpovědně a to se nám po celý zápas dařilo, myslím si, že jsme si s tímto produktivním duem poradili a nepustili je do vyložených šancí. Díky tomu jsme dokázali vybojovat tři velice důležité body.

Tasovicím se celkově na jaře daří doma porážet přední celky (Havl. Brod, Bystřice), pak ale ztrácejí s týmy ze sestupových pásem (Polná, Uherský Brod). Čím to je?

Velkou roli hraje určitě to, že s týmy, které se drží ve vrchní části tabulky, se hraje pokaždé trošku jinak. Hrajete otevřeně a svým způsobem nemáte co ztratit, jen získat. Mrzí nás ztráty s týmy, které jsou na sestupovém pásmu, jak jste zmínil, v těchto soubojích jde takřka o 6 bodů a každý tým potřebuje odskočit od toho druhého.

Nechtěl jste být někdy na druhé straně hřiště? Záložníkem či útočníkem? Stavěli Vás tam někdy trenéři?

Chtěl bych si zahrát záložníka, byl to můj post dlouhou dobu, převážně v dorostu, ale v zimní přípravě mě trenér stavěl spíše do obrany a já si zvykl na post, na kterém hraji. Jsem rád, že mám jeho důvěru a za každou odehranou minutu s klukama.

Po přestěhování do Tasovic jste v 9 letech opustil znojemský klub a přestoupil do Tasovic. Nelákalo Vás to vrátit se třeba do žákovské nebo dorostenecké ligy?

Samozřejmě že lákalo, chtěl jsem i přestoupit na sportovní školu do Znojma, ale to nakonec nevyšlo. Hned první sezónu dorostu Tasovic si mě vyhlédl Miroslav Paul se Zdeňkem Mičkem a vzali si mě pod křídla v mladším dorostu Znojma, kde jsem odehrál sezónu 2009/2010.

Hrají někteří Vaši spoluhráči z přípravky za Znojmo, nebo se tak jako drtivá většina malých fotbalistů do prvního týmu profesionálního celku neprobojovali?

Většina z nich už fotbal ani nehraje. A ti kteří u fotbalu ještě zůstali, hrají spíše v klubech po okolí Znojma.

V Tasovicích jste hrával krajské soutěže žáků a dorostu. Není zvykem, že se hráči z těchto soutěží dokáží dostat do divize mužů. Je Vás v týmu více takových?

V našem kádru je samozřejmě většina hráčů, co má zkušenosti s vyššími soutěžemi v mládežnické kategorii. Pár nás tu ale je, většinou odchovanci, kteří kopou za Tasovice od mala.

Na jaké fotbalové události rád vzpomínáte?

Určitě na to, když jsme s Tasovickým dorostem dokázali postoupit z I.A třídy do Krajského přeboru, v té době jsem se v zimní přípravě vrátil z hostování ze Znojma.

Váš tip na dva sestupující z divize?

Netroufám si tipovat ani jednoho ze sestupujících, všechno je ještě otevřené a je spousta kol dokonce. Jediným přáním je, aby to nebyl náš tým.

Řekněte nám nějakou veselou historku z Vaší fotbalové kariéry.

Je jich spousta, ale bohužel většina z nich by nešla ani zveřejnit.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou